DVOGLAVI ORAO NA ULAZU U SEVERNU KOSOVSKU MITROVICU: Alabanski nacionalni simboli i slike političara sve uočljiviji i na ulazu u grad (FOTO)

D.Z.

17. 08. 2021. u 17:38

GOTOVO da nema mesta na Kosovu i Metohiji u albanskim sredinama gde nema istaknutih albanskih simbola, pogotovo albanskih zastava sa dvoglavim orlom, koje su nacionalne zastave Albanije.

ДВОГЛАВИ ОРАО НА УЛАЗУ У СЕВЕРНУ КОСОВСКУ МИТРОВИЦУ: Алабански национални симболи и слике политичара све уочљивији и на улазу у град (ФОТО)

FOTO: D.Z.

Međutim, poslednjih dana na mostu koji spaja južni i severni deo Kosovske Mitrovice prisutne su i zastave sa likovima političara Ismaila Đemalija, albanskog državnika koji je učestvovao u pisanju albanske deklaracije nezavisnosti i Ise Boljetinija koji se u Balkanskim ratovima borio protiv Srbije.

Na ovim zastavama stoje i natpisi “autohtoni” koji simbolizuju tzv. Veliku Albaniju.

Pored pomenutih, na ovom mostu prisutne su zastave SAD, Velike Britanije, Nemačke ali i zastave “UĆK”.

Inače, osim ka južnom delu Kosovske Mitrovice put koji vodi preko ovog mosta produžava ka magistralnom putu Priština-Zubin Potok ali i prema opštini Srbica u Metohiji.

Albanske zastave uočljive su i u mešovotom naselju Suvi do u severnom delu Mitrovice ali i na ulazu iz južnog u severni deo grada u mešovitom naselju Bošnjačka mahala gde su albanske zastave istaknute poslednjih desetak godina.

Inače, zanimljivo je da se kosovske zastave sa zvezdicama veoma retko ističu kako na objektima tako i pred magistralnih i drugih puteva, dok su daleko popularnije američke zastave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku