ČETRDESET I PET PACIJENATA NA LEČENJU: Epidemiološka situacija u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji

D. Z.

07. 09. 2021. u 14:09

U SRPSKIM sredinama na Kosovu i Metohiji beleži se blago pogoršanje epidemiološke situacije, ali je prema rečima dr Zlatana Eleka, direktora Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, povećano i interesovanje stanovništva za testiranje ali i za vakcinaciju.

ЧЕТРДЕСЕТ И ПЕТ ПАЦИЈЕНАТА НА ЛЕЧЕЊУ: Епидемиолошка ситуација у српским срединама на Косову и Метохији

I.Radulović

-Od 103 testirane osobe, njih 40 je pozitivno dok je 45 pacijenata na bolničkom lečenju.

Nažalost, 95 posto njih je nevakcinisano i svi su sa teškom kliničkom slikom, odnosno obostranom upalom pluća, zbog čega je njih 21 na visokom protoku kiseonika - pojašnjava dr Elek.

Inače, od početka epidemije u srpskim sredinama na KiM testirano je 21.689 osoba i evidentirano 6.313 zaraženih, a ukupan broj preminulih od posledica kovida je 156 osoba.

Zbog nemogućnosti dopremanja vakcina iz centrale Srbije, žitelji srpskih sredina na KiM nastavljaju vakcinaciju na tri vakcinaciona punkta u Raški, Kuršumliji i Bujanovcu, gde je do sada vakcinisano više od 26000 žitelja naše južne pokrajine.

BONUS VIDEO: NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!