NEPOVOLJNA SITUACIJA U KIKINDI: Raste broj zaraženih

R.Š.

09. 09. 2021. u 19:52

BROJ zaraženih virusom korona u Kikindi raste iz dana u dan, tako da je epidemiološka situacija sve nepovoljnija.

НЕПОВОЉНА СИТУАЦИЈА У КИКИНДИ: Расте број заражених

Foto: R.Š.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Kikindi je trenutno aktivno 318 slučajeva. Zbog povećanog broja pregleda kovid ambulanta u Mikronaselju, pored pošte, radi od sedam do 22 sata, i to svakog dana pa i nedeljom. U ovoj ambulanti dnevno se pregleda oko 60 pacijenata, a testiranjem se potvrdi da je polovina zaražena korona virusom.

- Pacijenti su svih uzrasta, od 20 do 80 godina. Javljaju se sa simptomima, najčešće sa tempearturom i kašljem i dobro je što kod lekara dođu na vreme. Imai onih pacijenata koji nemaju izražene simptome oboljenja, ali su pozitivni – rekla nam je dežurna sestra u ambulanti.

I u ovom talasu pojavljuje s eproblem manka medicinskog osoblja, pa u kavid ambulanti na Mikronaselju rade dva lekara i dve sestre, tako d aim dežurstva traju po više sati.

Kontakt telefon kovid ambulante za sve informacije je 316-218. Vakcinalni punkt radi u prostorijama Udruženja penzionera i radio d od 8 do 18 sati svakog dana, sem nedelje.

NESTABILNO I U OKRUGU

Broj pozitivnih osoba na korona virus povećava se i u ostalim opštinama Severnobanatskog okruga, pa je je u Kanjiži aktivan 31 slučaj, u Čoki 27, u Adi je registrovano značajno povećanje pa je sada 12 pozitivnih isto koliko i u Senti, koja je veća opština. Zasad je najmanje zaraženih u opštini Novi Kneževac, gde je registrovano osam pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak