POTVRDA OD PAJIĆA: Hala „Zorka“ postala vlasništvo grada

V.Mitrić

08. 11. 2021. u 11:13

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić otkrio je da je rešen problem sportske hale „Zorka“ „i po prvi put u istoriji će biti u vlasništvu grada Šapca“.

ПОТВРДА ОД ПАЈИЋА: Хала „Зорка“ постала власништво града

Foto: V.Mitrić

- Siguran sam da je ova vest na radost svih Šapčana, svih koji vole sport i koji vole svoj grad. Sa vlasnikom hale Aik bankom dogovorili smo da u narednom periodu grad Šabac kupi halu -priča dr Pajić.

- Kao gradonačelniku Šapca bitno mi je da kapitalni objekti od interesa za grad budu u vlasništvu grada. I kao opozicioni odbornik govorio sam da ne treba da kupujemo samo parkinge i površine koje su oko kapitalnih objekata, već same kapitalne objekte, a sada smo to i ostvarili.

Aik banka bila je, kaže Pajić, „dobar partner i razgovori su trajali godinu dana“.

Bili su teški, ali smo na obostrano zadovoljstvo našli kompromisno rešenje. Sve predloge rešenja koja smo načelno dogovorili: cena, period otplate, uslovi korišćenja u tom periodu, biće izneti pred odbornike Skupštine grada Šapca. Dobijanjem saglasnosti Skupštine grada i završetkom procedura banke, realizovaćemo potpisivanje Ugovora o kupovini hale. Objekat hale sportova „Zorka“ nema samo upotrebnu, već i simboličnu vrednost podsećanja na sve velike uspehe šabačkog, dvoranskog sporta - rekao je Pajić i naglasio da ne odustaju od pripreme za projektovanje nove sportske hale u Šapcu.

- S obzirom na to da naš grad ima dosta superligaša, želeli smo da pre izgradnje nove hale, našim sportistima obezbedimo da imaju uslove za svoje treninge i utakmice. Ponosan sam što smo za godinu dana uspeli da realizujemo nešto što je trebalo da bude uređeno pre mnogo godina. Sve ovo dobar je pokazatelj da radimo u interesu naših sugrađana u svim sferama koje su aktuelne u našem gradu i da od Šapca pravimo Grad budućnosti - dodao je gradonačelnik Pajić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ DOBIO VELIKO POJAČANJE: Denver Nagets doveo hrvatskog reprezentativca