EPIDEMIJA U NEGOTINU: Troje novoobolelih, smanjen broj pregleda

S. M. J.

31. 12. 2021. u 10:28

Prema poslednjim informacijama iz Zdravstvenog centra Negotin, u proteklih 48 sati, od 100 obrađenih testova, virus korona registrovan je kod tri pacijenta, što čini tri procenta testiranih.

ЕПИДЕМИЈА У НЕГОТИНУ: Троје новооболелих, смањен број прегледа

Foto: S.M.Jovanović

U poslednja dva dana broj novoobolelih u opštini Negotin od kovida-19 registrovan je kod tri osobe, što je broj aktivno pozitivnih povećalo na 70.

Smanjen je broj pregleda u negotinskoj kovid ambulanti koja je za 48 sati zabeležila ukupno 40 bolesnika, od kojih se njih 25 javilo prvi put, a 15 je došlo na kontrolu.

U bolnicu, u kojoj je na kovid odeljenjima zbrinuto 27 pacijenata sa upalom pluća, primljeno je pet osoba, a jedna je nakon završenog lečenja otpuštena kući.

Tokom 2021. godine ovdašnja zdravstvena ustanova evidentirala je 3.894 rezultata pozitivna na prisustvo virusa korona kod 3.733 osobe, a od posledica virusne infekcije preminulo je 140 ljudi. Na lečenje zbog teže kliničke slike u tercijarne ustanove poslato je 128 bolesnika.

U Zdravstvenom centru ističu da će kovid ambulanta u Domu zdravlja raditi i tokom praznika od 9 do 17 časova 1. i 2. januara. Nakon toga pacijenti se mogu javiti u Službu hitne medicinske pomoći.

Vakcinalni punkt u Domu penzionera u Negotinu neće raditi 1. i 2. januara, a imunizacija protiv kovida se nastavlja od 3. januara redovno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana