KORONA PRESEK U OPŠTINI NEGOTIN: 74 novoobolela, jedna osoba preminula

S.M.Jovanović

26. 01. 2022. u 15:05

BROJ kovid pozitivnih pacijenata na teritoriji opštine Negotin je povećan. Poslednjih dana povećan je i broj transporta i hospitalizovanih.

КОРОНА ПРЕСЕК У ОПШТИНИ НЕГОТИН: 74 новооболела, једна особа преминула

FOTO: S.M.Jovanović

Samo u poslednja dva dana u opštini Negotin zabeležena su 74 kovid slučaja od 203 testiranih, ili 36,5 odsto. Među obolelima je i osmoro dece i mladih od jedne do 16 godina.

Prisustvo virusa korona laboratorijski je potvrđeno kod 39 osoba ženskog pola, kao i kod 35 muškaraca. Starosna struktura obolelih je od jedne do 80 godina.

- Imamo povećan priliv pacijenata koji se javljaju u kovid ambulantu zbog čega je i produženo radno vreme, pa kovid ambulanta radi od 7 do 22 časa. Takođe beležimo povećan broj pozitivnih koji većinom imaju lakšu kliničku sliku, ali imamo i pacijente sa težim oblicima bolesti - kaže dr Jasmina Jelenković, specijalista pneumoftizilogije i vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Negotinu.

U Zdravstvenom centru u Negotinu ističu da su skoro popunjeni kapaciteti na oba bolnička kovid odeljenja u kojima je trenutno zbrinuto 29 bolesnika, od kojih je 20 na kiseoniku.

- To nisu lake kliničke slike, već su u pitanju pacijenti sa bronhopneumonijom, kojima je potrebna kiseonička podrška. Mi svakodnevno u poslednje vreme imamo po dva do tri transporta u kovid bolnice u Kruševac i Batajnicu sa težim oblicima bolesti. Svakodnevno na bolničko lečenje na Grudnom i Odeljenju neurologije primamo po nekoliko pacijenata koji zahtevaju kiseoničku potporu – dodaje dr Jelenković.

Osam osoba primljeno je u bolnicu u poslednjih 48 sati sa upalom pluća i kovid pozitivnim rezultatom. Jedna osoba je preminula od posledica virusne infekcije, pet ih je završilo lečenje i otpušteno je iz bolnice, a dva pacijenta su transportovana za Batajnicu i u Kruševac.

U kovid ambulanti ovdašnjeg Doma zdravlja obavljeno je 216 pregleda za dva dana, od kojih se 112 osoba javilo prvi put sa simptomima virusa korona, a 104 ih je došlo na kontrolni pregled.

Sa novim kovid slučajevima broj aktivno pozitivnih osoba na teritoriji opštine Negotin trenutno iznosi 384.   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024