ODATA POČAST HRABRIM KOZACIMA: Poseta dokaz neraskidivog prijateljstva između srpskog i ruskog naroda

Дејан Ристић
Dejan Ristić

11. 02. 2022. u 14:02

DELEGACIJE Ambasade Ruske federacije i “Ruskog doma” u Beogradu, Ministarstva za rad Vlade Srbije i Grada Vranja, položile su vence na spomenik ruskim vojnicima Kubanske kozačke vojske u selu Korbevac kod Vranja.

ОДАТА ПОЧАСТ ХРАБРИМ КОЗАЦИМА: Посета доказ нераскидивог пријатељства између српског и руског народа

D. Ristić

Vence su položili, u ime ruske delegacije, prvi sekretar Ambasade Rusije Igor Kiselev, zamenik izaslanika ministra odbrane pukovnik Evgenij Anpilov, direktor “Ruskog doma” Jevgenij Baranov, viši savetnik Georgi Engelhardt i autor izložbe o ruskim dobrovoljcima u Srbiji prof. dr Aleksej Timofejev. U ime Ministarstva za rad, počast je odao državni sekretar Zoran Antić, u ime grada predsednik Skupštine dr Dejan Tričković, zamenica gradonačelnika Zorica Jović i gradska većnica Izabela Savić. Venci su položeni i na spomenik generalu Vasiliju Logvinovu na Šapranačkom groblju u Vranju. Delegacije su potom obišle i Pedagoški fakultet, Gimnaziju “Bora Stanković” i Saborni hram Svete Trojice.

Prethodno je za goste iz Rusije priređen prijem u gradskoj kući, na kojem je istaknuto da je prijateljstvo između ruskog i srpskog naroda neraskidivo, kao i da Grad Vranje sa Rusijom i Ambasadom ove zemlje ima više nego uspešnu saradnju. 

- Podsetiću da smo učesnici Sveslovenskog kongresa u Sankt Petersburgu, da su naši učenici prisutni na takmičenjima koja se organizuju u Rusiji, da se u našim školama velika pažnja posvećuje izučavanju ruskog jezika i da u Gimnaziji imamo otvoreni Ruski kutak. Veze između dva naroda su neraskidive i na nama je da ih što više jačamo - rekla je ona. 

Centralni događaj, otvaranje izložbe „Povratak generala – 145. godišnjica dolaska ruskih dobrovoljaca u Srbiju“, autora prof. dr Alekseja Timofejeva, zakazan je za večeras u 18.00 sati, u sali Pozorišta „Bora Stanković“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna