TOPLANA U ZRENJANINU POČETKOM MAJA OSTAJE BEZ STRUJE: Nakon dva meseca ističe rok rezervnog snabdevanja

B. G.

27. 04. 2022. u 20:30

OSTAJE da se narednih dana vidi hoće li se realna mogućnost da Javno komunalno preduzeće Gradska toplana u Zrenjaninu, ostane bez struje, zaista dogoditi.

ТОПЛАНА У ЗРЕЊАНИНУ ПОЧЕТКОМ МАЈА ОСТАЈЕ БЕЗ СТРУЈЕ: Након два месеца истиче рок резервног снабдевања

FOTO: Novosti

Kako ističu u ovom javnom preduzeću, još 1. februara pokrenuli su postupal nabavke električne energije, ali im je EPS Snabdevanje, dalo ponudu na 77 miliona dinara bez PDV-a, umesto prošlogodišnjih 26, što je skoro tri puta više.

- Nismo imali dovoljno sredstava planiranih za ovu nabavku i prešli smo na rezervno snabdevanje - poručuju iz zrenjaninske Toplane, uz napomenu da ono zakonski ne može trajati duže od dva meseca i da rok ističe 1. maja.

Ukoliko do tada problem ne bude rešen, gradska Toplana ostaće bez struje, koja je od vitalnog značaja za rad.

- Dostavili smo lokalnoj samoupravi zahtev za korekciju cena toplotne energije, kao i zahtev za izmenu i dopunu programa poslovanja za tekuću godinu, kako bismo izmenili plan nabavki i sproveli nabavku električne energije - navodi se u saopštenju JKP Gradska toplana Zrenjanin, uz naglasak da će na osnovu usmenog obaveštenja iz JP EPS Snabdevanje, bez struje ostati već prvog radnog dana u maju, jer nakon dva meseca, ističe rok rezervnog snabdevanja.

 

BONUS VIDEO:

USKRŠNjA ŠETNjA: Beli labud izašao iz vode u Zrenjaninu, mališani oduševljeni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!