LOZNIČKI SVEŠTENICI U HILANDARU: Donose ikonu Trojeručice

V.Mitrić

23. 05. 2022. u 16:37

SVEŠTENICI Novolozničke crkvene opštine u Manastiru Hilandaru, preuzeli su kopiju ikone Presvete Bogorodice Trojeručice, rad oca Simeuna Hilandarca, koja će ukrasiti i na oko i duhovno hram Vaznesenja Gospodnjeg na Lagatoru, nekadašnjem imanju Vuka Stefanovića Karadžića, oca naše pismenosti i kulture.

ЛОЗНИЧКИ СВЕШТЕНИЦИ У ХИЛАНДАРУ: Доносе икону Тројеручице

Foto: V.Mitrić

Ikona je kupljena novcem prikupljenim od verujućih ljudi Loznice i Jadra, gde je Trojeručica duboko ukorenjena u duhovnoj svesti i srcima ovdašnjih ljudi. Sveštenici Zoran Petrović, Dejan Pavlović, Borisav Purić i Jovan Pavlović sa sinom Predragom, diplomiranim teologom, doneće ikonu već sutra u hram.

- Ovo je divan osećaj, ovo su poslušanja kada ljubav prema Bogu i rodu idu do oblaka - kažu loznički sveštenici.

Foto: V.Mitrić

 

  -Srećni smo što smo imali sreću i čast da odemo po ikonu. Srca su nam ispunjena radošću. I naši vernici jedva čekaju da celivaju ovi divnu ikonu i da se mole pred njom Bogu i Trojeručici.

Starešina crkve u Loznici, prota Slaviša Marković kaže da je veliki dan kad ikona Trojeručice stiže u ovaj sveti hram, čija se bliži slava što je i slava grada Loznice (Spasovdan). U lozničkom kraju, u poslednje vreme, evidentno je značajno unapređenje duhovnog delanja, koje je, dugo, bilo pomalo u senci građevinskih, crkvenih poduhvata.

BONUS VIDEO - POVORKA SEĆANjA U BEOGRADU: Narod iz Republike Srpske došao da oda počast doktoru Zoranu Stankoviću

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu