MAGIJA TAMIŠKOG KOTLIĆA: Veliki broj meštana Jaše Tomića se okušao u prezentaciji kulinarskih specijaliteta (FOTO)
NAJSTARIJI meštani Jaše Tomić, ali i ostalih mesta u Banatu, duž reku Tamiš, s pravom tvrde da je najukusnija čorba iz kotlića na drva, sa svežom, tek upecanom ribom iz ove reke.

Foto: S. Mladenovski
Tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe u selu Jaša Tomić, u opštini Sečanj, povodom Dana sela, okupila je veliki broj onih koji su želeli da se okušaju u prezentaciji svojih kulinarskih specijaliteta.

Foto: S. Mladenovski
Učestvovalo je ukupno 29 ekipa, među kojima je bilo i dece, a tri ekipe činili su učenici osnovne škole.

Foto: S. Mladenovski
Po oceni specijalnog žirija, koji je dugo odlučivao o nijansama onih najukusnijih, najbolju čorbu u kotliću skuvao je Miodrag Simić iz sela Stajićevo, odakle je i Miladin Pavlović, kojem je pripala nagrada za drugu najbolju čorbu, dok je treće mesto osvojio Mihalj Siveri iz Mužlje.

Foto: S. Mladenovski
- Mi u Stajićevu obično čorbu kuvamo sa ribom iz Begeja, ali ova iz Tamiša je zaista kvalitetna i eto presrećan sam što je moj kotlić ostao prazan - poručio je pobednik Miodrag Simić.

Foto: S. Mladenovski
Preporučujemo

VUČIĆ SE HITNO OGLASIO IZ AVIONA: Stigla mi je fantastična vest od Đorđe Meloni (VIDEO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oglasio se iz aviona i rekao da mu je stigla fantastična vest iz Rima.
04. 04. 2025. u 12:49

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

"NEMOGUĆE JE POBEĆI OD TOGA": Zdravko Čolić prvi put o optužbama da voli muškarce
POZNATI pevač Zdravko Čolić (73) poznat je po tome što svoj privatni život čuva daleko od očiju javnosti. Ipak, jednom prilikom odlučio je da napravi izuzetak i otkrije nekoliko ličnih detalja koji su iznenadili njegove obožavaoce.
06. 04. 2025. u 11:39
Komentari (0)