GRADNJA PO ŽELJI GRAĐANA: Za Participativno budžetiranje u Rumi 60 miliona dinara

S. K.

08. 12. 2022. u 11:30

VEĆ osmu godinu zaredom, Opština Ruma organizuje Participativno budžetiranje, gde je građanima omogućeno da direktno učestvuju u kreiranju opštinskog budžeta.

ГРАДЊА ПО ЖЕЉИ ГРАЂАНА: За Партиципативно буџетирање у Руми 60 милиона динара

Predsednica Opštine Aleksandra Ćirić sa timom za participativno budžetiranje, Foto S. K.

Ove godine nakon glasanja građana, od ponuđenih šest predloga u projekat su ušla tri sa najvećim brojem glasova i ona će biti uvršćena u budžet za narednu godinu.

Lokalna samouprava će u narednoj godini u gradu finansirati sledeće projekte - uređenje parkova (Veliki park, park kod Gimnazije), biće nabavljene pametne table za srednje škole u Rumi i izgradnja kapela u selima Stejanovci i Vitojevci.

Prema preliminarnim procenama za realizaciju ovih projekata biće izdvojeno oko 60 miliona dinara.

Foto S. K.

Tim za participativno budžetiranje Opštine Ruma, saopštio je da je u okviru osmog ciklusa prikupljeno ukupno 3.097 glasova, a građani su glasali u glasačku kutiju, kao i elektronskim putem.

Učešće građana u izradi budžeta je proces kojim se problemi, potrebe i želje građana ugrađuju u proces donošenja odluka lokalne samouprave. Ono predstavlja obeležje razvijenijih i naprednih demokratskih društava, a Tim za participativno budžetiranje se zahvalio svima koji su učestvovali u projektu.

Ilustracija Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)