U MAČVI I JADRU POSKUPELO MESO: Prasići 450 po kilogramu, očekuje se novi rast cene do Božića
CENA prasića u Mačvi i Jadru došla je do 450 dinara po kilogramu „žive vage“, ali je ponuda slaba, pa može da se računa da će, do Božića, da naraste za bar još 100 dinara.

foto:V.Mitrić
Domaćini koji imaju prasad, uglavnom, primaju porudžbine za prodaju prasadi za pečenice, ali garantuju samo isporuku, dok će cena da bude kada je, uoči praznika, preuzmu.
Cena debelih svinja je oko 280 dinara po kilogramu.
Do jagnjadi je, u ove dane, teško da se dođe. Čak i najumešniji ugostitelji iz susedne Rađevine, poznati po jagnjećem pečenju, nemaju izlaza. Moraju da čekaju da stasaju mlada jagnjad, jer su stara već postala ovce. Ko ima da proda jagnje traži 400 dinara po kilogramu žive mere.
Skočila je, za skoro duplo, cena ribe pred Nikoljdan. Kilogram uređene košta oko 730 dinara, a 100 dinara više naplaćuju oni koji mogu da je i ispeku.
Preporučujemo

OBJAVA ZABRINUTOG GASTARBAJTERA: Živi u Nemačkoj i dobio papir na kome nisu dobre vesti (FOTO)
28. 11. 2022. u 13:04 >> 20:54

ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte
PREMA najavama meteorologa, oktobar 2025. počeće u Srbiji pod uticajem prodora hladnog vazduha sa severoistoka Rusije koji je došao do Nemačke i Poljske, ali se polako približava ka nama što će prouzrokovati razvoj ciklona u Jonskom, Tirenskom i delu Jadranskog mora i već 1. oktobra, u sredu, u večernjim časovima na jugu i jugozapadu Srbije počeće da pada kiša.
30. 09. 2025. u 20:58

"ZAŠTO MI PIPAŠ ŽENU?" Ovako je počela tuča na svadbi u Gornjem Milanovcu, nasrnuli na doktora (VIDEO)
SVADBENO veselje u Gornjem Milanovcu pretvorilo se u haotičnu scenu kada je došlo do nesvakidašnjeg incidenta.
30. 09. 2025. u 16:10

NE DA NA ĆERKU Bogdanin otac očitao lekciju Veljku, jasno mu stavio do znanja: "Možda pre nisi imao ovakvu devojku..."
VELjKO je uvek isticao da želi veliku porodicu sa mnogo dece kojima će usaditi prave vrednosti i tradiciju.
29. 09. 2025. u 16:17
Komentari (0)