U MAČVI I JADRU POSKUPELO MESO: Prasići 450 po kilogramu, očekuje se novi rast cene do Božića
CENA prasića u Mačvi i Jadru došla je do 450 dinara po kilogramu „žive vage“, ali je ponuda slaba, pa može da se računa da će, do Božića, da naraste za bar još 100 dinara.

foto:V.Mitrić
Domaćini koji imaju prasad, uglavnom, primaju porudžbine za prodaju prasadi za pečenice, ali garantuju samo isporuku, dok će cena da bude kada je, uoči praznika, preuzmu.
Cena debelih svinja je oko 280 dinara po kilogramu.
Do jagnjadi je, u ove dane, teško da se dođe. Čak i najumešniji ugostitelji iz susedne Rađevine, poznati po jagnjećem pečenju, nemaju izlaza. Moraju da čekaju da stasaju mlada jagnjad, jer su stara već postala ovce. Ko ima da proda jagnje traži 400 dinara po kilogramu žive mere.
Skočila je, za skoro duplo, cena ribe pred Nikoljdan. Kilogram uređene košta oko 730 dinara, a 100 dinara više naplaćuju oni koji mogu da je i ispeku.
Preporučujemo

OBJAVA ZABRINUTOG GASTARBAJTERA: Živi u Nemačkoj i dobio papir na kome nisu dobre vesti (FOTO)
28. 11. 2022. u 13:04 >> 20:54

PRVA DUGOROČNA PROGNOZA STRUČNjAKA: Evo kada će pasti sneg u Srbiji i kakva zima čeka Evropu
PREMA prvim prognozama evropskih stručnjaka sa sajta Severe Weather Europe, zimu 2025/2026 obeležiće uticaj slabe faze La Ninje i verovatno slabiji polarni vrtlog. Ovo znači dinamičnije kretanje atmosferskog pritiska, što može omogućiti hladnije dane u Evropi, ali i u SAD i Kanadi.
13. 08. 2025. u 09:59

TRAMP U OGROMNOM PROBLEMU: Veliki peh pred sastanak sa Putinom na Aljasci
PREDSTOJEĆI sastanak između predsednika SAD Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina u petak na Aljasci dolazi u vreme kada u američkoj administraciji gotovo da nema iskusnih stručnjaka za Rusiju, piše Fajnenšel tajms.
13. 08. 2025. u 11:24

KOSTIĆEVA BRVNARA NA MOKROJ GORI: Kao u lovačkom domu - kako izgleda glumčeva vikendica u prirodi (FOTO)
GLUMAC Vuk Kostić veliki je ljubitelj prirode, lova i ribolova, pa svaki slobodan trenutak koristi da ode van grada.
13. 08. 2025. u 10:27
Komentari (0)