"VREME SMRTI" KRAJ DRINE: Završeno snimanje scena ratne drame

V. Mitrić

04. 03. 2023. u 15:36

U LjUBOVIJSKOM kraju, juče su, snimljeno četiri scene ratne drame - serije, koja je nastala kao adaptacija romana "Vreme smrti", pisca, akademika Dobrice Ćosića.

ВРЕМЕ СМРТИ КРАЈ ДРИНЕ:  Завршено снимање сцена ратне драме

foto V Mitrić

Na snimanju su učestvovali poznati glumci Žarko Laušević, koji tumači ulogu vojvode Živojina Mišić, Jovo Maksić, Čubrilo Čupić i drugi sa producentom serije i glumce, Goranom Šušljikom. Scene su snimane na području Drlača na "Lokvama", i u kanjonu reke Trešnjice u Gornjoj Trešnjici.

Meštani Drlača, Trešnjice, gradića Ljubovovije, drugih sela, kao i komšije, sa leve obale Drime, iz Republike Srpske prisustvovali su snimanju filma.

-Ovo je sjajna i glumačka i producentska ekipa - kaže Bratunčanin Rodoljub Roćko Đukakonović. -Nikome od njih, u pauzama, snimanja nije smetalo da ćaskaju sa nama i objašnjavaju nam sve ono što nas zanima.I sam se, sad, osećam kao tog filma u nastajanju.

Brano Petrović, diplomirani pravnik iz Ljubovije, kaže da je ovo „svojevrsna svetkovina za Azbukovicu i njene ljude, pa nije ni čudo kako su srdačno i gostoljubivo primili i dočekali ekipu“.

-Značajno delo našeg akademika Đosića, koje govori mnogo o nama, velika glumačka imena, veliki poduhvat i dobrota svih onih koji rade na tom poslu, zaslužuje i pažnju i poštovanje -kaže Petrović.

U ime filmske ekipe meštanima i opštinskoj samoupravi na gostoprimstvu zahvalio se autor i producent TV serije Goran Šušljik. Posebno je pohvalio prelepe predele Azbukovice i reku Drinu , kako kaže,“ ovde na ovom prostoru postoji veliki trag istorije, ovde se mnogo toga desilo , zato smo i ovde, a odavde sa ovog mesta se najbolje vidi i reka Drina“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!