KRAN SPUSTIO ČELIČNU GRDOSIJU: U Paraćinu danas montiran prvi od četiri pešačka mosta (FOTO/VIDEO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

08. 03. 2023. u 22:08

PEŠAČKI most težak 30 tona danas je pod pratnjom prevezen iz fabrike u Staroj Pazovi, a zatim je ogromnu čeličnu konstrukciju kran podigao sa kamiona i spustio lagano na betonski temelj, napravljen na obe obale reke Crnice.

КРАН СПУСТИО ЧЕЛИЧНУ ГРДОСИЈУ: У Параћину данас монтиран први од четири пешачка моста (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Z. Rašić

Firma „Stepkon“ iz Beograda ovim je ispoštovala rok za postavljanje prve pasarele kod bazena „Prestiž“ u Paraćinu, na mestu na kom je prethodno isti izvođač radova srušio stari most.

Kako saznajemo na licu mesta od direktorke Sanje Dejanović Raičević, koja je sa svojim inženjerima i projektantima pratila montažu mosta, narednih dvadesetak dana predstoje elektro-radovi, postavljanje funkcionalnog i ambijetalnog osvetljenja, ograde od leksana i završetak betonskih radova, nakon čega će most biti predat na upotrebu.

Ovo je prvi od četiri pešačka mosta koji će biti izgrađen na Crnici na osnovu ugovora potpisanog sa Opštinom Paraćin, koji je vredan 1,8 miliona evra.

Za desetak dana biće postavljen i drugi most kod Spomenika Branku Krsmanoviću. a zatim će biti srušena preostala dva mosta i na isti način izgrađena dva nova.

Uz pešačke mostove, Paraćin će dobiti i tri nova drumska mosta, dok će stari biti srušeni. Izgradnja jednog već je u toku.

Svih sedam mostova biće podignuti za metar uvis u odnosu na stare, prema uslovima JVP „Srbijavode“, čima će zaštita stanovništva Paraćina od poplave i izlivanja Crnice biti na mnogo većem stepenu.

Rekonstrukciju, odnosno izgradnju mostova u Paraćinu, finansira Vlada Švajcarske, a donacija Opštini Paraćin je ugovorena u saradnji sa nekadašnjom državnom Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U EUFORIJI, AMERI OSTAJU BEZ OLIMPIJSKIH IGARA?! Amerikanci uveli zakon da naštete Rusima, a sada se im se obija o glavu!