DA NIKAD NE IZBLEDI SEĆANJE NA JUNAKE: U Paraćinu obeležena 24. godina od početka NATO agresije

Зорана Рашић
Zorana Rašić

24. 03. 2023. u 17:14

POVODOM još jedne godišnjice od početka NATO bombardovanja SRJ, u Paraćinu je kod Spomenika palim borcima u ratovima od 1990. do 1999. godine održan „Dan sećanja“ u organizaciji lokalne samouprave i boračkih organizacija.

ДА НИКАД НЕ ИЗБЛЕДИ СЕЋАЊЕ НА ЈУНАКЕ: У Параћину обележена 24. година од почетка НАТО агресије

Foto: Z. Rašić

Nakon molitve za stradale junake i parastosa koji je služilo sveštenstvo Crkve svete Trojice, hor Muzičke škole „Milenko Živković“ izveo je himnu Republike Srbije u prisustvu članova porodica palih boraca, ratnih vojnih invalida, boraca i članova boračkih organizacija, predstavnika Opštine, javnih institucija i preduzeća, Vojske, policijske stanice i građana.

Minutom ćutanja prisutni su potom odali poštu i zahvalnost izginulim junacima, a potom su vence na spomenik položile delegacije Opštine Paraćin, Vojske Srbije, policijske stanice, Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Paraćin, Udruženja boraca otadžbinskih ratova, „Ratnih veterana Paraćin“, delegacije Vojnih veterana, Udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine, SUBNOR-a, te delegacije 549. motorizovane brigade i Pokreta obnove kraljevine Srbije.

U ime lokalne samouprave prisutnima se obratio zamenik predsednika opštine Paraćin Milan Simić, dok je  o detaljima NATO bombardovanja i velikim razaranjima koje je naša zemlja pretrpela govorio u ime svih boračkih udruženja Mileta Bustić.

U okviru prigodnog programa hora,  kao solista nastupila je Vasilija Šćepanović sa numerom „Gora ječi“.

Poruka za kraj ovog skupa je da se nikada ne zaborave stradanja tokom NATO agresije i da nikada ne izbledi sećanje na junake koji su dali svoje živote za domovinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna