PUT PRAVIH VREDNOSTI ZA MLADE: Najtalentovanija deca Srbije na takmičenju

Дејан Ристић
Dejan Ristić

20. 05. 2023. u 12:15

U Vranju je, u prostorijama Medicinske škole "Dr Izabel Emsli Haton", otvoreno 65. Državno takmičenje talentovanih učenika srednjih škola.

ПУТ ПРАВИХ ВРЕДНОСТИ ЗА МЛАДЕ: Најталентованија деца Србије на такмичењу

D. RIstić

Predsednik Skupštine grada Vranja dr Dejan Tričković je na otvaranju podsetio da Vranje ima tradiciju uspešnog rada sa talentovanom decom od 1998. godine, kada je formiran Regionalni centar za talente, koji je nedavno prerastao u Kulturno – obrazovni centar, proširivši svoju delatnost i na domen kulture. 

- Sav trud vredeo je zbog svih vas, jer vi ste nešto najvrednije što Srbija ima, najpametnija i najtalentovanija deca. Vi ste primer koji pokazuje kojim putem bi trebalo da idu mladi ljudi. 

Jer vi ste izabrali put koji danas, u danima bola i tuge za prerano ugašenim životima beogradskih đaka, često tražimo, prizivamo; to je put pravih vrednosti - istakao je Tričković. 

D. RIstić

Dr Dejan Tričković na otvaranju

U ime organizatora takmičenja, Kulturno – obrazovnog centra, dobrodošlicu je đacima i njihovim mentorima poželela i direktorka Jasmina Veljković. 

Na 65. Državnom takmičenju talentovanih učenika srednjih škola po nastavnim predmetima Republike Srbije, učestvuje 300 učenika iz cele Srbije, koji se takmiče u 13 naučnih oblasti. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)