ANALIZA ZA SAMO PAR MINUTA: UKC Vojvodine dobio mikrobiološku laboratoriju, prvu od svog osnivanja

J. SIMIĆ

24. 05. 2023. u 07:00

UNIVERZITETSKI klinički centar Vojvodine po prvi put od svog osnivanja, pre nekoliko decenija, dobio je mikrobiološku laboratoriju u Centru za laboratorijsku medicinu koja zadovoljava sve zahteve i standarde dijagnostike tercijarne ustanove. Laboratoriju vrednu 80,1 milion dinara finansirala je Pokrajinska vlada.

АНАЛИЗА ЗА САМО ПАР МИНУТА: УКЦ Војводине добио микробиолошку лабораторију, прву од свог оснивања

Pokrajinska vlada

Time je, kako je juče u UKCV rekao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, znatno unapređen proces rada ove zdravstvene ustanove u Novom Sadu u kojoj se leče mnogi građani Vojvodine. Do sada sve urađene analize morale su da se šalju u pokrajinski Institut za javno zdravlje .

U Centru za radiologiju adaptiran je prostor i nabavljen novi aparat za magnetnu rezonancu sa pripadajućom opremom. Reč je o drugoj magnetnoj rezonanci koju je Pokrajinska vlada obezbedila za potrebe Kliničkog centra.

Iz pokrajinskog budžeta finansirani su i građevinski radovi – obnova fasade, zamena stolarije, sanacija vodovodne i kanalizacione mreže – u objektu u kome su smešteni Centar za radiologiju i Centar za laboratorijsku medicinu.

OBNOVA I OSTALIH KLINIKA

U PLANU je rekonstrukcija četiri zgrade u kojima su smešteni: Klinika za urologiju, Klinika za maksilofacijalnu i oralnu hirurgiju, Klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, Laboratorijsko odeljenje za nuklearnu medicinu, Odeljenje za hemodijalizu, Operacioni blok za Kliniku urologije, Klinika za očne bolesti i za otorinolaringologiju i hirurgiju glave i vrata.

Dr Edita Stokić, v. d. direktora UKCV, rekla je da će mikrobiološka laboratorija obezbediti mnogo veću efikasnost i brzinu pri odabiru terapije za pacijente, jer se za bakteriološku analizu nekada čekalo 24 sata, a sada je potrebno samo nekoliko minuta.

 -Tokom ove godine pokrenućemo i veliki investicioni ciklus kojim želimo da unapredimo kvalitet zdravstvene zaštite. Očekuje nas početak rekonstrukcije više klinika u okviru UKCV za šta smo opredelili 1,3 milijarde dinara preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine - naglasio je Mirović, napominjući da je reč o objektima koji su izgrađeni pre više od 110 godina i zaštićeni su kao spomenici kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima