„MORAVO U SRCU TE NOSIM“: Kod Svilajnca obeležen Dan OŠ "Stevan Sinđelić" (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

01. 06. 2023. u 15:23

PROGRAMOM "Moravo u srcu te nosim" u Domu kulture u selu Vojska obeležen je Dan OŠ "Stevan Sinđelić", koja nosi ime resavskog vojvode koji je poginuo u bici na Čegru, rođenog u ovom selu.

„МОРАВО У СРЦУ ТЕ НОСИМ“: Код Свилајнца обележен Дан ОШ Стеван Синђелић  (ФОТО)

Foto:Jovica Šajatović

Ideja priredbe koju su učenici pripremili sa nastavnicima i učiteljima bila je da se kroz dramske delove, pesme i plesne tačke posetioci podsete koliko je značajno čuvati reke i životnu sredinu. Zato je i direktorka škole Maja Stojmenović u pozdravnom govoru apelovala da se vodi računa o reci Moravi, da se ona ne zagađuje, jer zdrava životna sredina mora da se ostavi potomcima.

Direktorka je potom nagradila autore pobedničkih radova na četiri konkursa. Za najbolje literarne radove nagrađeni su Mateja Tomić i David Sretenović, za likovne radove Nikola Šajatović, Nikola Janković i Marina Nedeljković. Najlepše fotografije o Moravi napravili su Sandra Mihajlović, Tijana Milošević i Anđelina Ilić, dok je najbolju maketu mosta na Moravi uradili Mateja Todosijević, Anđela Milošević i Nikolina Šajatović.

Publika je potom uživala u članovi dečijeg ansambla KUD-a "Stevan Sinđelić" koji su za ovu priliku izveli igre iz Šumadije kojima su završili program, dajući čvrsto obećanje da će nastaviti da čuvaju tradiciju, ali i  reku Moravu, koja je biser ovog kraja, a na kojoj će uskoro zahvaljujući opštini Svilajnac i Vladi Republike Srbije zablistati novi most.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)