NAJSTARIJI U SRBIJI: Belocrkvanski karneval od 19. do 25. juna

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

09. 06. 2023. u 19:12

NAJSTARIJI karneval u Srbiji – „Belocrkvanski karneval“, koji datira još iz 1828. godine, ove godine se održava od 19. do 25. juna.

НАЈСТАРИЈИ У СРБИЈИ: Белоцрквански карневал од 19. до 25. јуна

Foto: J.J.Baljak

Tih dana južnobanatska varošica Bela Crkva ponovo će biti domaćin velikom broju gostiju, koji dolaze zbog karnevala, ali i zbog tamošnjih jezera, koja predstavljaju idealno mesto za beg od gradske vreve.

Organizatori najavljuju da će u ovogodišnjem sedmodnevnom programu biti više koncerata, izložbi i književnih večeri nego ranije, a da će udarni dani biti za vikend.

Petak, 23. jun, rezervisan je za dečji karneval, veliku salsa žurku i koncert Željka Vasića, koji će nastupati na glavnoj bini u centru varošice.

U subotu, 24. juna, sa početkom u 19 časova centralnom ulicom će prodefilovati internacionalna povorka, sa brojnim karnevalskim grupama iz zemlje i inostranstva. Specifičnost te povorke su alegorijska kola – eksponati velikih dimenzija koja vuku motorna vozila. Njih prave lokalna udruženja i umetnici, sa željom da svetu pošalju neku važnu poruku.

Foto: J.J.Baljak

Alegorijska kola

Nakon povorke biće upriličen vatromet, a zatim i koncert Dejana Petrovića i Big Benda.

Karneval će u nedelju, 25. juna, tradicionalno zatvoriti belocrkvanski hor „Bella Musica“, koji će održati koncert u Gradskom parku.

Ovim karnevalom simbolično se otvara i kupališna sezona na belocrkvanskim jezerima, koji predstavljaju pravi turistički biser južnog Banata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo