ZA BOLJI ROD: Dan polja strnih žita održan u Zrenjaninu (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

15. 06. 2023. u 16:35

TRADICIONALNO, u organizaciji Poljoprivredno stručne službe Zrenjanin, na oglednom polju Zlatica kod Zrenjanina održan je Dan polja strnih žita i zaštite bilja, na kojem su brojni poljoprivredni proizvođači i zaštitari imali priliku da se upoznaju sa stanjem strnina, pšenice i ječma, u čuju ocene stručnjaka, trenutnog  stanja useva i prognoze vezane za prinose.

ЗА БОЉИ РОД: Дан поља стрних жита одржан у Зрењанину (ФОТО)

grad Zrenjanin

Kristina Salapura, direktor Poljoprivredne stručne službe u Zrenjaninu, pozdravljajući sve prisutne, istakla je zadovoljstvo što se manifestaciji i ove godine odazvao veliki broj poljoprivrednika.

- Oni su zainteresovani da čuju šta smo to ove godine radili da bi to primenili na svojim parcelama, a ono što je karakterisalo prvih šest meseci ove godine jeste e – Agrar i naša saradnja sa poljoprivrednicima koja se ogledala u konstantnim razgovorima i davanju saveta istakla je Kristina Salapura.

O zaštiti i stanju useva ove godine, govorile su diplomirane inženjerke, zaštite bilja Snežana Parađenović i ratarstva Zorica Rajačić.

- Za sve nas važno je da se nađemo na ovom oglednom polju kako bismo razmenili iskustva i zapažanja, a imamo i veliki broj novih sorti koje smo prikazali - rekla je Zorica Rajačić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima