MEĐUNARODNA NAUČNA KONFERENCIJA NA PALIĆU: Raskršća međunarodnog krivičnog i krivičnog prava – reforma pravosudnih zakona Rebublike Srbije

Novosti online

17. 06. 2023. u 15:39

UDRUŽENjE za međunarodno krivično pravo organizuje, od 16. do 19. juna, u Studentskom odmaralištu na Paliću 23. Međunarodnu naučnu konferenciju na temu „Raskršća međunarodnog krivičnog i krivičnog prava – reforma pravosudnih zakona Rebublike Srbije“.

МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ПАЛИЋУ: Раскршћа међународног кривичног и кривичног права – реформа правосудних закона Ребублике Србије

Foto: Grad Subotica

Današnjem svečanom otvaranju ove konferencije u Kongesnoj sali Studenstskog odmarališta prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, rekao da je velika čast, kako za Grad Suboticu, tako i za njega lično, što je Udruženje za međunarodno krivično pravo prvi put odabralo Palić za mesto održavanja svoje dvadeset i treće po redu međunarodne konferencije na kojoj će učestvovati više od sto uglednih naučnika, sudija, advokata i tužioca iz naše zemlje i inostranstva.

- Ponosni smo što smo domaćini ovogodišnje međunarodne konferencije koja se održava u ovom prelepom objektu Studentskog odmarališta na Paliću. Zato ću iskoristiti ovu priliku da pozdravim direktora Ustanova studentskih odmarališta Nenada Borovčanina i njegove saradnike i izrazim zahvalnost što će, a u to ćete se i sami uveriti, i ovaj put pokazati da su izuzetno dobri domaćini - kazao je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da je upoznat da je rezultat ove konferencije Zbornik radova sa čak 51 naučnim i stručnim radom iz zemlje i inostranstva.

- Nadam da ćete na našem lepom Paliću naći mir u kome ćete uspešno razmeniti iskustva, prezentovati vaše radove i međusobno se upoznati. Verujem da će zaključi koje donesete na konferenciji doprineti razvoju struke i nauke, pravne kulture, ne samo u Srbiji već i u međunarodnim okvirima. Nadam se da ćete, pored napornog rada, imati vremena i za odmor kako biste upoznali lepotu, istoriju i kulturu naše Subotice koja je izuzetno bogata i prepuna tradicije. Još jednom vam želim uspešan rad i prijatan boravak na Paliću i Subotici - naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Prisutnima na otvaranju konferencije obratili su se i predsednik Udruženja za međunarodno krivično pravo, prof. dr Milenko Kreća, državni sekretar u Ministarstvu pravde Republike Srbije, Livija Pavićević, direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić i prodekan za nastavu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Bojan Milisavljević.

U ime Udruženja za međunarodno krivično pravo – koje je prepoznalo istorijski trenutak u kojem se nalazi kako međunarodno krivično pravo, tako i unutrašnje krivično pravo Republike Srbije i, shodno tome, i formulisalo ovogodišnju opštu temu konferencije – prof. dr Milenko Kreća je nakon prigodnih obraćanja uručio zahvalnice zaslužnima za doprinos u organizaciji 23. Međunarodne naučne konferencije na Paliću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)