AP VOJVODINA PODSTIČE VIDLJIVOST TURISTIČKIH MESTA: Kju-ar table dobila 31 jedinica lokalne samouprave

Z. GRUMIĆ

19. 06. 2023. u 14:42

POKRAJINSKI sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević uručio je danas u Novom Sadu oznake „QR-Quick Response“ (Brzi odgovor), kako bi primenom te savremene digitalne metode bila povećana vidljivost turističkih mesta širom Vojvodine.

АП ВОЈВОДИНА ПОДСТИЧЕ ВИДЉИВОСТ ТУРИСТИЧКИХ МЕСТА: Кју-ар табле добила 31 јединица локалне самоуправе

Z. Grumić

Ukupno 100 digitalnih kju-ar kod tablica namenjenih obeležavanju turističkih objekata i proizvoda, dobila je 31 jedinica lokalne samouprave na teritoriji pokrajine, koje su ispunile sve zahteve i propozicije nedavno sprovedenog javnog konkursa.

- Povećanje vidljivosti nekog turističkog mesta je od ključnog značaja da bi ga neko posetio i zato ono treba da bude dobro obeleženo – izjavio je Ivanišević prilikom uručivanja kju-ar oznaka predstavnicima lokalnih turističkih organizacija, na prigodnoj svečanosti priređenoj u Holu Pokrajinske vlade.

U nastavku te promotivne i podsticajne akcije će, kako je dodao Ivanišević, do kraja godine biti napravljena aplikacija za mobilne telefone, na kojoj će biti dostupna sva ta vidljiva turistička mesta, kao i kju-ar kodovi sa njihovim sadržajem, odnosno najbitnijim informacijama o određenoj turističkoj lokaciji. Izrada te aplikacije je u toku, a na njoj će, kako je dodao Ivanišević, prvi put u Evropi biti predstavljeni naši turistički potencijali i na znakovnom jeziku.

Među dobitnicima tablica je i banatska Opština Nova Crnja, u kojoj će biti kodirano pet znamenitih lokaliteta.

- Obeležićemo u Srpskoj Crnji Spomen-kuću Đure Jakšića, Crkvu Svetog Prokopija i Dvorac „Nojhauzen“, u Vojvoda Stepi Trg vojvode Stepe Stepanovića i Spomen-sobu u Aleksandrovu – istakao je direktor TO Nove Crnje Nikola Tolčin, zahvalivši Pokrajinskom sekretarijatu za podršku toj maloj opštini i njenoj mladoj turističkoj organizaciji, osnovanoj pre dve godine.

Opština Bačka Topola dobila je tri table, a njima će obeležiti Gradski muzej, Kovačku radionicu i Zavičajnu kuću.

- I na ovaj način nastavljamo da osavremenjujemo našu ponudu i pristup turista lokalitetima u našoj opštini – kaže Marina Popović, predstavnica TO Bačke Topole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao