VENCI ZA POGINULE HEROJE I STIPENDIJE NAJBOLJIM UČENICIMA: Vidovdan obeležen u Zrenjaninu

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

28. 06. 2023. u 17:51

SLUŽENjEM pomena, polaganjem venaca na spomen obeležja pripadnicima vojske, policije i dobrovoljaca, stradalih u ratnim sukobima od 1991. do 1999. godine u centru Zrenjanina  i svečanom akademijom u pozorištu Toša Jovanović, obeležen je Vidovdan, dan sećanja na sve one koji su, tokom viševekovne istorije, položili živote za slobodu srpskog naroda i svoje zemlje.

ВЕНЦИ ЗА ПОГИНУЛЕ ХЕРОЈЕ И СТИПЕНДИЈЕ НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА: Видовдан обележен у Зрењанину

grad Zrenjanin

Vence su, u ime grada Zrenjanina, položili gradonačelnik Simo Salapura, njegov zamenik Saša Santovac i predsednik Skupštine grada, Čedomir Janjić, kao i  predstavnici Garnizona Vojske Srbije u Zrenjaninu, Srednjobanatskog upravnog okruga, Policijske uprave Zrenjanin, Veterana posebnih jedinica policije, Saveza udruženja boraca narodnooslobodičkog rata, Udruženja srpskih ratnih veterana, Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanin, Udruženja ratnih vojnih invalida grada Zrenjanina i članovi porodica  poginulih i političkih partija.  

Pomen su služili sveštenici Srpske pravoslavne crkve, Eparhije banatske, a nakon polaganja venaca, okupljenima su se obratili gradonačelnik Simo Salapura i predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida grada Zrenjanina, Jovica Pilipović.

Centralni deo tradicionalne Vidovdanske akademije, koju su priredili grad Zrenjanin i organizacija Svetosavlje,  bilo je uručenje nagrada za 39 učenika generacije u zrenjaninskim osnovnim i srednjim školama u školskoj 2022/23. godini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove