NAPRAVILI NAJVEĆU KAJGANU NA SVETU: Na "Pile festu" u Žitištu, spremljen obrok od - 1.017 jaja (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

30. 06. 2023. u 17:14

U ŽITIŠTU kod Zrenjanina i ove godine održana je tradicionalna manifestacija "Pile fest".

НАПРАВИЛИ НАЈВЕЋУ КАЈГАНУ НА СВЕТУ: На Пиле фесту у Житишту, спремљен оброк од -  1.017 јаја  (ФОТО)

 A.Amižić

Uz broje zabavne i kulturne manifestacije, ljubitelji domaće, prirodne ljute kapljice uživali su u svojevrsnom Festivalu, uz ukusan paprikaš od pilećih krilaca.

Kao svojevrsna atrakcija priređeno je pripremanje najveće kakgane na svetu, od 1.017 jaja.

- Nema neke posebne filozofije, polupa se u ogroman tiganj od rosfraja pomenuti broj svežih jaja, koje su snele naše domaće, seoske koke i uz konstantno mešanje, dobije se ukusna kajgana, koju je besplatno mogao da proba svako ko je hteo - kaže starija meštanka Žitišta, koja godinama unazad učestvuje u pripremanju najveće kajgane na svetu.

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)