VANREDNA SITUACIJA U TRI OPŠTINE: Službe na terenu u Rumi, Sremskoj Mitrovici i Šidu

S. KOSTIĆ

20. 07. 2023. u 11:47

ZBOG posledica nevremena i velike materijalne štete, vanredna situacija proglašena je u opštinama Ruma, Sremska Mitrovica i Šid. Sve službe su na terenu i rade na otklanjanju posledica nakon katastrofe.

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ТРИ ОПШТИНЕ: Службе на терену у Руми, Сремској Митровици и Шиду

Foto: Unsplash

Zoran Semenović, predsednik opštine Šid, kaže da su na području ove opštine najveća oštećenja pretrpela porodična domaćinstva.

- Štete ima i na javnim objektima, školama, voćnjacima... Prve procene su da je za sanaciju potrebno više miliona evra - rekao je Semenović.

Velika materijalna šteta je napravljena u rumskoj i iriškoj opštini. Prema prvim podacima u Rumi, najveća šteta je na zgradi Kulturnog centra, cela krovna konstrukcija na tom objektu je srušena.

- Iz tekuće budžetske rezerve biće izdvojeno 15 miliona dinara kao pomoć građanima u sanaciji materijalne štete - kazala je Aleksandra Ćirić, predsednica opštine Ruma, posle sednice Štaba za vanredne situacije.

U Sremskoj Mitrovici oko 40-ak ljudi zatražilo je lekarsku pomoć, kako kažu nadležni, uglavnom su bile lakše telesne povrede, dok su dva muškarca prevezena za Beograd na dalje lečenje.

Gradska plaža Brioni zatvorena je za kupanje, dok se ne sanira šteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)