Gradonačelnik Bakić obišao radove na rehabilitaciji i proširenju kolovoza u Ivangradskoj ulici (FOTO)

Novosti online

31. 07. 2023. u 16:10

GRADONAČELNIK Subotice Stevan Bakić obišao je danas radove u Ivangradskoj ulici, u subotičkoj Mesnoj zajednici „Ker“, i tom prilikom istakao da će se rehabilitacijom i proširenjem kolovoza u ovoj ulici, s obzirom na to da se u blizini nalazi Osnovna škola „Ivan Milutinović“, povećati bezbednost učesnika u saobraćaju, kao i protočnost saobraćaja duž cele ulice.

Градоначелник Бакић обишао радове на рехабилитацији и проширењу коловоза у Иванградској улици (ФОТО)

Foto: Grad Subotica

- U Ivangradskoj ulici kolovoz se rehabilituje u dužini od 280 metara i proširuje jedan metar, sa četiri na pet metara. Vrednost radova iznosi 5,8 miliona dinara. U okviru održavanja i ulaganja u saobrćajnu infrastrukturu na teritoriji grada Subotice u budžetu Grada opredelili smo 368 miliona dinara, ne računajući 250 miliona dinara od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i 2.886.000 evra iz ’LIID’ projekta za razvoj lokalne infrastrukture i institucionalno jačanje lokalnih samouprava - rekao je gradonačelnik Bakić.

On je dodao da su tokom prethodnih nekoliko meseci okončani radovi na rehabilitaciji kolovoza u ulicama Ive Andrića i Šime Tikvickog, takođe u MZ „Ker“, kao i radovi na rehabilitaciji i proširenju kolovoza u Peščarinoj ulici, u MZ „Radanovac“.

- U toku su i radovi na rehabilitaciji i proširenju ulice Ante Parčetića, u MZ ’Kertvaroš’. Kao što vidite, ovo je još jedan u nizu lepih događaja za naš grad. Nastavljamo sa lepim događajima i vestima. Uskoro ćemo se videti na nekoj od sledećih lokacija, jer nas u narednom periodu očekuje izgradnja, rehabilitacija i proširenje kolovoza u više ulica na teritoriji našeg grada - poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Tehnički direktor kompanije „Vojput“ Vukoslav Vukoslavović rekao je da je Ivangradska samo jedna od pet ulica u kojima se trenutno izvode radovi.

- Počeli smo da radimo i po drugom ugovoru koji je  potpisan sa Upravom za kapitalna ulaganja, to je  put  Šupljak – Male pijace, gde u dužini od dva kilometra radimo proširenje puta sa tri na šest metara. Osim toga, ’Vojput’ je u ovoj godini uradio spoj od Šantića do Bajmoka, sa čime je povezan koridor od Subotice do graničnih prelaza Bački Breg i Bezdan. Uz to je završena i rehabilitacija puta Apatin-Sombor, a trenutno se radi i na proširenju puta Kljajićevo-Telečka, kao i rekonstrukcija puta Bački Sokolac-Bačka Topola - naveo je Vukoslav Vukoslavović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!