OD LIKOVN KOLONIJE I ŠAHA, DO PREDSTAVA: Dan rudara obeležava se u Resavici

Z. GLIGORIJEVIĆ

01. 08. 2023. u 21:28

Likovnom kolonijom u „DIT-u“ u Resavici, sutra, 2. avgusta, u 10 časova počinje obeležavanje Dana rudara, koje se nastavlja u podne tradicionalnim susretom penzionera.

ОД ЛИКОВН КОЛОНИЈЕ И ШАХА, ДО ПРЕДСТАВА: Дан рудара обележава се у Ресавици

Foto:Z.Gligorijević

U četvrtak u 10 časova na platou ispred „DIT-a“ rudari će se nadmetati u pravljenju podgrada, u 18 sati u Domu kulture u Resavici počinje javna tribina „Balkanski ratovi Srbije – 8. oktobar 1912. - 10. avgust 1913.“, na kojoj će predavači biti general Milorad Stupar, dr Peđa Vajagić, istoričar mr Milan Mirković. Pola sata kasnije biće otvorena izložba „110 godina Balakanskih ratova“ i „Kumanovo i Kosovo“.

U petak, 4. avgusta, u 10 sati u restoranu „Đula“ počinje turnir u šahu (brzopotezni), dok će na platou ispred Doma kulture u Resavici u 19,30 nastupiti Karate klub „Resavica“. Pozorišna predstava „Ruženje naroda“ planirana je za 20 sati u Domu kulture u Resavici. Koncert Stefana Stojadinovića počeće u 21 sat na platou ispred „Aleksandrovog potkopa“.

U sklopu obeležavanja Dana rudara ove godine će biti održan dečiji festival viteštva Udruženja „Beli orlovi“ u subotu, 5. avgusta, na platou ispred „DIT-a“. U Muzeju ugljarstva u Senjskom Rudniku u 15 sati zakazana je promocija knjige „100 godina fudbala u Senjskom Rudniku“, u 15,45 biće otvorena izložbena postavka Muzeja ugljarstva u prostorijama FK „Rudar“, a u 17,30 počeće utakmica između FK „Rudar“ iz Senjskog Rudnika i FK „Crvena zbezda“ iz Beograda. U 19 sati planirani su tradicionalni susreti Ravnorečana, a pola sata kasnije susreti Rudničana.

Dan rudara, 6. avgust, u 6 sati planirano je miniranje povodom oglašavanja Dana rudara, a u 18 sati fudbalska utakmica između FK „Rembas“ iz Resavice i FK „Jasenovac“ iz Krepoljina. Sledi muzički program. Koncert folklora biće održan na platou ispred Doma kulture u Resavici od 19 do 20,30 sati, koncert „Agresiv benda“ predviđen je od 21 do 22 sata na terasi restorana „Đula“, a od 22 do ponoći na istom mestu publiku će zabavljati „Ok bend“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave