„PRAVOSLAVLJE NA INTERNETU“ : Otvoren konkurs za 18. Međunarodnu izložbu fotografija

S. B.

04. 08. 2023. u 18:46

DRUŠTVO ljubitelja fotografije, filmskih i video ostvarenja "Beofoto" u Beočinu, u saradnji sa Foto savezom Srbije, raspisalo je konkurs za učešće na 18. Međunarodnoj izložbi fotografija "Pravoslavlje na internetu”.

„ПРАВОСЛАВЉЕ НА ИНТЕРНЕТУ“ : Отворен конкурс за 18. Међународну изложбу фотографија

Plakat

Tradicionalna manifestacija, koja se organizuje pod pokroviteljstvom Opštine Beočin, prvi put održana 2006. godine, stigla je ove godine do punoletstva.

- Jedinstvena izložba fotografija sa pravoslavnom tematikom koja je u proteklih 17 godina okupila 1.181 autora iz 26 zemalja sa četiri kontinenta i to sa 4.662 fotografije, priređuje se u slavu svetog ispovednika Varnave Nastića, vladike hvostanskog i beočinskog – ističu organizatori. - Za tradicionalnu smotru fotografija pravoslavnog sadržaja šalje se do pet fotografija u elektronskom obliku, formata 20 h 30 centimetara (20,3 h 30,5) u 300 dpi. Pravo učešća na konkursu imaju radovi koji su predhodno objavljeni na bilo kojoj internet adresi, što autori dokazuju slanjem linka. Fotografije se šalju na mejl adresu drustvobeofotobeocin@gmail.com Kotizacija se ne plaća.

U konkurenciju za izbor najuspešnijih, ulaze fotografije pristigle zaključno sa 15. oktobrom ove godine. Žiri Foto saveza Srbije od prihvaćenih radova izabraće one koji će se naći u katalogu i na izložbi čije je svečano otvaranje planirano za 11. novembar.

Priznanja i pohvale dodeliće se u pojedinačnoj konkurenciji i za kolekciju, kao i nagrada "Sava Dragojlović" za najbolju fotografiju domaćeg autora u izboru žirija organizatora.

Propozicije i prijavni obrazac za konkurs, kao i sve prethodne izložbe, mogu se videti na sajtu Društva Beofoto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET JE U ČUDU: Rodžer Federer je upravo izjavio ovo o Noletu - Novak Đoković gleda i ne veruje!