RAZGOVORI O SARADNJI: Rumunska ambasadorka posetila opštinu Svilajnac (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

04. 08. 2023. u 12:28

AMBASADORKA Rumunije Silvija Davidoju posetila je danas opštinu Svilajnac i sastala se sa predsednikom opštine Svilajnac Predragom Milanovićem.

РАЗГОВОРИ О САРАДЊИ: Румунска амбасадорка посетила општину Свилајнац (ФОТО)

Foto: Z.Gligorijević

Razgovarali su o potencijalnoj saradnji i načinima povezivanja rumunske i vlaške nacionalne manjine. Ambasadorka Rumunije Silvija Davidoju ovom prilikom istakla je i da Srbiju i Rumuniju povezuje tradicionalno prijateljstvo, koje se ogleda u jakom bilateralnom odnosu, snažnoj ekonomskoj razmeni i prekograničnoj saradnji.

-Prvi put sam posetila Svilajnac u svojstvu ambasadorke Rumunije u Srbiji, ali nisam prvi put u Svilajncu. Bila sam prošle godine sa delegacijom ambasadora Evropske unije i još tada sam bila oduševljena kako opština izgleda i funkcioniše – izjavila je ambasadroka Davidoju.

Foto: Z.Gligorijević

Predsednik Milanović istakao je mogućnost saradnje sa rumunskim narodom sa kojim nas povezuju jake veze i zajedničko nasleđe.

-Trudićemo se da unapredimo odnose i da zajednički učestvujemo u različitim projektima, kako bismo razvijali i učvrstili saradnju i partnerstvo – rekao je Milanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)