NAGRADA ZA 50 DECE SA KOSMETA: Mališani letuju o trošku opštine Priboj

A. ROVČANIN

07. 08. 2023. u 15:13

OPŠTINA Priboj nagradila je besplatnim letovanjem 50 mališana iz Prilužja, pobratimske opštine sa Kosova i Metohije. Deca borave u pribojskom odmaralištu u Sutomoru, koje posle pauze zbog kovid-pandemije, ponovo radi ovog leta.

НАГРАДА ЗА 50 ДЕЦЕ СА КОСМЕТА:  Малишани летују о трошку општине Прибој

A.Rovčanin

U čarima Jadrana, ovog leta, uživaju i školarci iz Priboja. Lokalna samouprava nagradila je najuspešnije đake, osvajače jednog od prva tri mesta na okružnim i republičkim smotrama znanja, nosioce Vukove diplome ili đake generacije sedmodnevnim besplatnim letovanjem.

Osim školaraca iz grada na Limu, o trošku opštine Priboj u Sutomoru boravi i pedesetoro dece iz Prilužja. Neki od njih prvi put su na moru, a utisci su impresivni.

- Zaista nam je prelepo u Sutomoru. Preko dana se kupamo na plaži, more je baš toplo, a uveče se družimo u bašti odmarališta - kaže jedan od mališana iz Prilužja koji je prvi put video more.

Mališane sa Kosova i Metohije u Sutomoru obišli su i čelnici dve lokalne samouprave Lazar Rvović i Milan Kostić.

- Ovo je nešto predivno za našu decu, kojima je ovo istinski izlazak iz enklave, i nešto što će pamtiti do kraja života. Hvala opštini Priboj i predsedniku Lazaru Rvoviću na ovom divnom gestu i pomoći - ističe Milan Kostić, predsednik Privremenog organa opštine Vučitrn sa sedištem u Prilužju.

Sve što kao lokalna samouprava dajemo našoj deci, trudimo se da damo i deci iz bratskog Prilužja. Ovo su divna deca i drago nam je ako smo uspeli, da im dani provedeni u našem odmaralištu budu lepo sećanje - rekao je Rvović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo