PRIRODNJAČKI CENTAR SVILAJNAC: Kiara i Luka Vasilev prvi dino-ambasadori van granica Srbije (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

16. 08. 2023. u 18:35

PRVI dino-ambasadori Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu van granica naše zemlje postali su Kiara (6) i Luka (9) Vasilev iz Skoplja.

ПРИРОДЊАЧКИ ЦЕНТАР СВИЛАЈНАЦ: Киара и Лука Василев први дино-амбасадори ван граница Србије (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Njih dvoje, koji su česti posetioci Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu, i koji su se uvrstili među 20 dino-ambasadora iz Svilajnca, svaki put su podjednako oduševljeni ovom ustanovom, koja predstavlja spoj nauke, obrazovanja i zabave. Kažu da će svojim vršnjacima objasniti šta sve mogu da vide u Prirodnjačkom centru i preporučiti im da ga obavezno posete.

- Kad god sam dolazio, svojim drugarima sam kupovao suvenire i magnete dinosaurusa. Šetnja sa vodičem kroz ovaj muzej bila je veoma zanimljiva. Naučio sam mnogo toga – kaže Luka, koji od detinjstva gaji ljubav prema dinosaurusima i koji ima veliku kolekciju knjiga i igračaka o dinosaurusima.

Njegova sestra Kiara bila je presrećna kada su dobili bedževe, kačkete i majice s oznakom dino-ambasadora, ali i što će svilajnački centar moći da predstavlja u Makedoniji.

- Sa decom i suprugom Petrom već mesec dana putujemo po Evropi – priča Ana Pekevska Vasileva i dodaje: - Posetili smo mnoge zanimljive destinacije, tako da slobodno mogu da kažem da je Prirodnjački centar je u svakom smislu na visokom nivou. Svaki put se iznova oduševljavamo postavkom, vodičima i profesionalnošću zaposlenih. Takođe, roditelji mogu da uživaju u prelepom ambijentu, dok njihovu decu zabavljaju i edukuju vrsni poznavaoci nauke.

Ponosna na njihove utiske, direktorka Prirodnjačkog centra Srbije Sara Stevanović rekla je da je to znak da uspevaju da ostvare svoju misiju, da se njihov brend širi i što sada prelazi granice naše zemlje. I ranije su imali posetioce iz inostranstva, ali ovo su prvi dino-ambasadori, koji će njihovu ustanovu predstavljati van granica Srbije.

- Dino-ambasadori su naši najverniji posetioci, zainteresovani za zabavu i nauku. Oni šire svest o nauci i značaju očuvanja životne sredine. Zato smo ponosni na dino-ambasadore van granica našpe zemlje. Što se više čuje za nas i što više širimo nauku, to je bolje za našu ustanovu – kazala je vodič Nevena Srđević i pozvala sve zainteresovane mališane da im se priključe, a porodici iz Makedonije priredila nezaboravno druženje, s puno prelepih utisaka, zbog čega će oni i dalje rado posećivati Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu.

BONUS VIDEO - PRIMER DOBRE SARADNjE SA EU: Svilajnac posetilo 20 ambasadora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije