Književni konkurs u čast Vojislava Ilića Mlađeg

D. N.

29. 08. 2023. u 09:28

Centar za kulturu u Žabarima raspisao je konkurs za književnu nagradu „Vojislav Ilić Mlađi“, za najbolji neobjavljeni sonet i najbolju neobjavljenu dečju pesmu.

Књижевни конкурс у част Војислава Илића Млађег

D. Novković

Zainteresovani treba da pošalju najviše tri svoje pesme, otkucane u tri primerka i potpisana šifrom, na adresu Centar za kulturu „Vojislav Ilić Mlađi“, 12374 Žabari, najkasnije do 27. septembra. Vojislav Ilić Mlađi (1877-1944) iz Oreovice kod Žabara, bio je jedan od najčitanijih srpskih pisaca između dva svetska rata, Poredili su ga sa Jovanom Jovanovićem Zmajem po pesničkom opusu i popularnosti, ali i zbog porodičnih tragedija, jer mu je preminulo četvoro dece. Osim pisanja, prevodio je dela Puškina, Ljermontova, Getea, Šilera, Lamartina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo