“DANI DIJASPORE“: U nedelju dečija folklorna manifestacija

Z. GLIGORIJEVIĆ

31. 08. 2023. u 15:17

Dečija folklorna manifestacija "Dani dijaspore" biće održana u nedelju, 3. septembra, u Domu kulture u selu Vojska nadomak Svilajnca od 17 časova.

“ДАНИ ДИЈАСПОРЕ“: У недељу дечија фолклорна манифестација

FOTO: Privatna arhiva

- Manifestacijom je zamišljeno da se na neki način zahvalimo našim meštanima koji žive u dijaspori i u selima Vojska, Mačevac, Radošin, Bresje, a čija deca igraju u našem folklornom društvu. Cilj festivala je da oživi tradiciju, neguje kulturno nasleđe i omogući deci da se izraze kroz pesmu i igru - kaže Jovica Šajatović, predsednik KUD-a "Stevan Sinđelić Vojska".

U toku večeri bogatim i raznovrsnim folklornim i muzičkim repertoarom, pored domaćina, predstaviće se i gosti iz Crkvenca, Plažana, Batočine, Smilovca i Stepojevca.

- Pozivam sve Svilajnčane da se pridruže festivalu koji slavi kulturu, zajedništvo i radost dečijeg stvaralaštva. Neka "Dani dijaspore" postanu nezaboravan trenutak za našu decu i čitavu zajednicu – poručuje Šajatović.

Organizatori manifestacije „Dani dijaspore“ au KUD "Stevan Sinđelić Vojska" i opština Svilajnac, a sufinansira je Ministarstvo spoljnih poslova - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)