OPORAVILI ŠKOLE I VRTIĆE OD OLUJE: U Bačkoj Palanci se privode kraju radovi na sanaciji oštećenja posle nevremena

Lj.P.

09. 09. 2023. u 07:30

NA području Bačke Palanke, sve škole i vrtići normalno rade, a privode se kraju radovi na sanaciji oštećenja od oluje, koja je u dva navrata 19. i 21. jula pogodila ovu opštinu. U većini objekata radovi na sanaciji oštećenja su završeni, a u nekima su u završnoj fazi, i ne ometaju nastavu.

ОПОРАВИЛИ ШКОЛЕ И ВРТИЋЕ ОД ОЛУЈЕ: У Бачкој Паланци се приводе крају радови на санацији оштећења после невремена

FOTO: Opština Bačka Palanka

Radovi su završeni u OŠ „Zdravko Čelar“ u Čelarevu i u tamošnjoj fiskulturnoj sali, kao i u osnovnim školama „Vuk Karadžić“ i „Desanka Maksimović“, u kojoj su gotovi krovopokrivački – limarski radovi, dok je planirani rok za završetak postavljanja novog parketa u fiskultornoj sali 15. septembar.

U potpunosti su sanirane posledice nevremena i u osmoletkama u Neštinu i Viziću, kao i u OŠ„ Aleksa Šantić“ u Gajdobri. Sanirani su i vrtići „ Sveti Sava“,“Bambi“ i „Cvrčak“ u Bačkoj Palanci, vrtić „ Snežana“ u Čelarevu, dok je uklonjena ograda ispred vrtića „Neven“, a u drugoj fazi biće postavljena nova. U toku su radovi u Ekonomskoj školi “Dr Radivoj Uvalić“ i Gimnaziji „20. oktobar“, a obe ove srednje škole koriste iste objekte i nastava se u njima normalno odvija.

U sledećoj fazi će se pristupiti kompletnoj sanaciji ostalih škola i vrtića, koji su privremeno urgentno sanirani. Za nastavu je privremeno osposobljena OŠ ,,Branko Ćopić"u Mladenovu, a u drugoj fazi će se pristupiti kompletnoj sanaciji svih oštećenja, kao i oštećenja na fiskulturnoj sali. Krov je privremeno saniran u OŠ „Heroj Pinki“, dok je OŠ „Aleksa Šantić“ u Gajdobri planirana za renoviranje po projektu. Na Muzičkoj školi "Stevan Hristić“ krov je privremeno saniran, dok je za vrtić „Leptirić“ materijal dobijen iz donacije u vidu kompletnog krovnog pokrivača i biće saniran u narednoj fazi.

- Sanacija oštećenja na školama i vrtićima bio je prioritetni posao nakon oluje- kazao je Branislav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka. - Popravke su završene u najvećem broju oštećenih objekata, a u jednom broju su u završnoj fazi. Paralelno s tim se završavaju radovi na sanaciji zelenila i drugih oštećenja.Teritorija opštine Bačka Palanka pretrpela je ogromnu štetu od olujnih udara 19. i 21. jula, a prijavljena je šteta na više od 6.000 kuća i stambenih objekata za porodično i višeščlano stanovanje i 70 objekata javne namene.

Obezbeđen novac

PREMA rečima Šušnice, uz podršku Vlade Srbije obezbeđen je novac za popravku svih kuća i stambenih zgrada, kao i za popravku objekata javne namene, a od Pokrajinske vlade dobili su sredstva za popravku jednog broja objekata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici