DALEKOM ISTOKU BLISKE NAŠE MUKE: Kineski trgovci iz Bačke Palanke pomogli ženskom manastiru kod Paraćina

Z. Rajić

18. 09. 2023. u 12:41

PROTEKLIH dana su, četvrti put ove godine, odneti paketi pomoći Domu za osobe ometene u razvoju pri ženskom Manastiru Svete Petke Izvorske kod Paraćina, koju su prikupila humanitarna udruženja "Multiart" iz Vrbasa i "Anđeli severa" iz Bačke Topole.

ДАЛЕКОМ ИСТОКУ БЛИСКЕ НАШЕ МУКЕ: Кинески трговци из Бачке Паланке помогли женском манастиру код Параћина

foto Multiart

Organizatore ove akcije posebno je obradovalo to što su novi veliki donatori bili poslodavci kineske robne kuće u Bačkoj Palanci.

Šaolin Zou i njegovi supruga, sin Rui Rui (šef prodavnice) i ćerka obezbedili su za 92 štićenice sa najtežim invaliditetima, trajno smeštene u manastirskom domu, pamučne košulje i drugu garderobu, kao i kutije namirnica i pelena.

Dragana Tešanović, radnica u pomenutoj robnoj kući, i sama učesnica humanitarnih akcija, pričala je svojim poslodavcima o karavanu pomoći Manastiru Svete Petke Izvorske, a oni su, kako kaže, odmah odlučili da spakuju robu za štićenice, od kojih su mnoge zaboravljene i od svojih najrođenijih.

- To nije prva donacija ovih izuzetnih ljudi, koji humanost iskazuju na svakom koraku. Majka sam deteta s posebnim potrebama, i omogućili su mi da zbog toga radim šest umesto osam sati, ne umanjujući mi platu. Izlaze mi u susret i kad moram da odsustvujem s posla vodeći dete na preglede. Radim šest godina kod njih i nikad nisam nervozna ni odlazila na posao, ni vraćala se s posla - naglašava Dragana.

Izuzetno vredan dar

BORIS Bijelović iz "Multiarta" navodi da su kineski trgovci iz Bačke Palanke, osim pomoći za manastir, darovali i džins i drugu garderobu za članove ovog, ali i drugih udruženja dece i mladih s razvojnim teškoćama. Ukupna vrednost donirane garderobe, ističe Bijelović, premašuje 900.000 dinara.

Porodica Zou, priča Dragana, podržala je i akcije za pomoć teško obolelim sugrađanima - petogodišnjoj Lenki Žutković i Damiru Stekoviću (51).

- Naši Kinezi su dali veliki doprinos i da se od požara oporavi siromašna porodica u Bačkoj Palanci, kojoj su obezbedili sve što im je potrebno za kuću. Udruženju žena, koje se bavi izradom ručnih radova poklonili su sav neophodan materijal, a pružili su podršku i našem Udruženju za pomoć MNRO. Ponosna sam na njih - rekla je Dragana, a njeni poslodavci se na sve to samo dobrodušno osmehuju, smatrajući kako nema ništa prirodnije nego da se pomogne ljudima u nevolji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024