HUMANOST KOJA OHRABRUJE: Među dobrovoljnim davaocima krvi sve više mladih (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

01. 10. 2023. u 13:48

U akciji dobrovoljnog davanja krvi, čiji su organizatori bile podružnice CK “Kablovi'' i CK JP “Gradska toplana'', a koja je, u saradnji sa Zavodom za transfuziologiju iz Niša, održana u prostorijama Crvenog krsta u Jagodini, prikupljeno je preko 50 jedinica krvi.

ХУМАНОСТ КОЈА ОХРАБРУЈЕ: Међу добровољним даваоцима крви све више младих (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Organizatori su posebno zadovoljni što se sve više mladih uključuje u akcije dobrovoljnog davalaštva krvi.

-Imam devetnaest godina i ovo mi je treći put da dajem krv. Mislim da je humano, lepo i korisno pružiti pomoć onima kojima je ona potrebna. I moj otac je dugogodišnji dobrovoljni davalac, pa sam sa njim i ja počeo da dolazim na akcije dobrovoljnog davanja krvi - kaže Nemanja Jovanović.

-Moj motiv je humanost, pre svega. To je nešto najmanje što možemo da učinimo, a taj čin dobrovoljnog davanja krvi može da spasi nečiji život. Mislim da je to uzvišen i sasvim dovoljan razlog da svi zdravi ljudi postanu dobrovoljni davaoci - rekao nam je Aleksandar Jevđević iz Jagodine kome je ovo bio 23. put da daje krv.

Foto:Z.Gligorijević

Ivica Jovanović, sekretar podružnice Crvenog krsta JP “Gradska toplana'', rekao je da se trude da što više edukuju mlade kako bi što više njih dalo krv.

-Ništa ne boli, ništa ne košta, a puno znači i puno vredi za one ljude kojima je krv neophodna. Mislim da su mladi prepoznali značaj dobrovoljnog davalaštva, a uz to dobro je i da spoznaju koliko je važno biti human u životu – dodao je Jovanović.

Foto:Z.Gligorijević

Nenad Antić, sekretar podružnice Crvenog krsta “Kablovi'', ocenio je da su povećanju broja mladih davalaca najviše doprineli stalni razgovori u okviru njihove podružnice, predavanja i tribine o značaju dobrovoljnog davalaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)