„RESAVA IGRA I PEVA“: Susret folklornih ansambala veterana (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

09. 10. 2023. u 13:17

Četvrti susret folklornih ansambala veterana “Resava igra i peva”, u organizaciji KUD-a “Dimitrije Katić” iz Crkvenca, a pod pokroviteljstvom opštine Svilajnac, održan je u Svilajncu.

„РЕСАВА ИГРА И ПЕВА“: Сусрет фолклорних ансамбала ветерана  (ФОТО)

Foto:SO Svilajnac

Ovaj folklorni događaj okupio je veterane i rekreativce iz desetak folklornih društava iz Beograda, Niša, Niške Banje, Mladenovca i Bošnjana. Gosti događaja bili su njegova ekselencija ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Al Namur sa porodicom, bivši konzul u Jordanu i jedan od najboljih koreografa Jugoslavije Nazim Ademović, kao i renomirani koreograf Stevan Tonković.

Foto:SO Svilajnac

Za goste i učesnike programa priređen je prijem kod zamenika predsednika opštine Svilajnac Dragane Radević. Tom prilikom Njegova ekselencija ambasador Palestine je izjavio da je oduševljen folklorom i manifestacijom i da „voli da dođe u Svilajnac koji ima sve uslove za kvalitetan život“.

U okviru manifestacija održan je i defile do Trga Stevana Sinđelića gde se oko fontane razlilo šarenoliko kolo, a nakon toga u Centru za kulturu priređen je bogat i raznolik folklorni program.

Organizatori ističu da ova manifestacija u Svilajncu polako postaje tradicija.

-Ovo je manifestacija koja, pored očuvanja folklorne tradicije, porazumeva i razmenu kulturnih vrednosti i različitosti, kao i druženje i negovanje saradnje. Zahvaljujem se svima koji su pomogli da ova naša manifestacija iz godine u godinu postane jedna od značajnijih u ovom delu Srbije – rekao je Bojan Aćimov predsednik KUD-a “Dimitrije Katić”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)