JOŠ JEDAN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA: U ponudi 600 radnih mesta kod 36 poslodavaca

I. M.

19. 10. 2023. u 17:45

Leskovačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje(NSZ) organizovala je danas 38. Sajam zapošljavanja na kome je 36 poslodavaca iskazalo potrebu za otvaranjem 600 radnih mesta.

ЈОШ ЈЕДАН САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА: У понуди 600 радних места код 36 послодаваца

foto: GU Leskovac

Direktor filijale Olivera Pešić je kazala da poslodavci iz različitih oblasti traže ekonomiste, pravnike, menadžere, tehnologe, medicinske sestre, laboratorijske tehničare, vozače, magacionere, radnike za rad u proizvodnji i veliki broj drugih zanimanja.

Ona je istakla da je prednost ovakvih sajmova što nezaposlene osobe mogu da ostvare direktnu komunikaciju sa poslodavcima, dok na štandu NSZ mogu da dobiju innformacije o merama aktivne politike zapošljavanja, javnim pozivima i konkursima. Nezaposlenima je upućen poziv da učestvuju i u programu pod nazivom „Moja prva plata“.

Sajam je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je podvukao da je, u poslednjih 10 godina, zaposleno skoro 11.000 ljudi, a da je samo u jednoj godini radno mesto dobilo više od 2.000 osoba.

Naglašeno je i to da lokalna samouprava sredstvima iz gradskog budžeta podržava mere iz Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje i da je ove godine za te namene izdvojeno 30 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!