SPOKOJNO TREĆE DOBA: U Kraljevu tradicionalno obeležen mesec najstarijih sugrađana

G. ĆIROVIĆ

01. 11. 2023. u 11:07

Tradicionalnom svečanošću, prigodnom zakuskom i druženjem poslednjeg dana oktobra, najstariji članovi Udruženja penzionera u Kraljevu obeležili su mesec starih.

СПОКОЈНО ТРЕЋЕ ДОБА: У Краљеву традиционално обележен месец најстаријих суграђана

GU u Kraljevu

Ovom prilikom u prostorijama Udruženja okupilo se 115 članova starijih od 90 godina među kojima je i 26 parova koji su u braku duže od šest decenija, kao i petoro penzionera koji svoju mirovinu koriste 40 i više godina.

- Lepo je što nam naše Udruženje svake godine priredi ovo druženje, da se ponovo okupimo i vidimo, pitamo za zdravlje, za naše porodice, podsetimo se nekih prošlih vremena, a i da vidimo koliko nas je još (pre)ostalo – raspoloženo kaže Aleksandar Rudnjanin koji je sa svojom suprugom Ljubicom u braku čak punih 67 godina.

GU u Kraljevu

 

- Zdravlje i tolerancija su najbolji recept za dugovečan i skladan brak – skromno poručuje Ljubica Rudnjanin.

Kraljevačko Udruženje penzionera osnovano je posle Drugog svetskog rata, 1946. godine, i tada je imalo 27 članova. Danas u svojoj evidenciji broji oko 16.000 najstarijih stanovnika uglavnom iz grada na Ibru, ali i okolnih gradova i opština, a najvremešniji član ima 101 godinu.

GU u Kraljevu

 

- Uz tradicionalni svečani ručak naši najstariji članovi dobiće i po 3.000 dinara na poklon – kaže Ratomir Drobnjak, predsednik Udruženja penzionera u Kraljevu. - Trudimo se da našim članovima obezbedimo brojne povoljnosti u kupovini ogreva, suhomesnatih proizvoda i bele tehnike, moguće su i novčane pozajmice od 10.000 do 100.000 dinara, a organizujemo i razna druženja i izlete.

GU u Kraljevu

 

BRIGA ZA NAJSTARIJE

NAŠA JE dužnost i obaveza da se staramo o svim ovim ljudima koji su decenijama radili i izgradili sve što postoji u našem gradu, od stambenih zgrada, do puteva i mostova. Sve što postoji u Srbiji i u Kraljevu plod je njihovog višedecenijskog mukotrpnog rada – rekao je Predrag Terzić, predsednik Privremenog organa grada Kraljeva, koji je prisustvovao svečanosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu