„MALI PRINC“ NAJVEĆA INSPIRACIJA ĐACIMA: Konkurs za trejler Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u Kikindi (FOTO)

R. Š.

16. 11. 2023. u 20:09

KIKINDSKA Narodna biblioteka „Jovan Popović“ već nekoliko godina raspisuje konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola koji snimaju trejlere za knjige koje su pročitali.

„МАЛИ ПРИНЦ“ НАЈВЕЋА ИНСПИРАЦИЈА ЂАЦИМА: Конкурс за трејлер Народне библиотеке „Јован Поповић“ у Кикинди (ФОТО)

Foto: biblioteka Kikinda

Ovo je jedinstveno takmičenje, a video zapise mogu da šalju đaci iz cele zemlje. Ove godine stiglo 30 radova đaka iz raznih krajeva, a konkurs je pokazao da je knjiga „Mali princ“ bila najveća inspiracija školarcima.

- Svake godine dobijemo oko 30 radova đaka iz cele zemlje, a posebno smo ponosni što su trejleri sve bolji. Učenici polako koriste nove tehnologije i dobro je da telefone koriste i za ovakve kreativne stvari. Želja nam je da spojimo klasičan tip čitanja sa novim tehnologijama - rekla je Dunja Brkin Trifunović, iz Narodne biblioteke “Jovan Popović“.

U kategoriji mlađih osnovaca nagrađeni su Nevena Simić iz kikindske OŠ “Vuk Karadžić“ za trejler “Hoću u muzej“ o knjizi “Misija muzej“ Ivane Nešić, kao i Mila Rađenović i Mateja Kiš iz iste škole za video rađen po delu “Mali princ“. Za video zapis rađen po ovoj knjizi nagrađeni su učenici OŠ “Vasa Stajić“ iz Mokrina: Nemanja Šebul, Milan Pavlov, Nenad Ibrajter, Andrej Rac Sabo i Mirko Lupul.

U ovoj kategoriji nagrađen je i Viktor Đorđević, učenik OŠ “Branko Radičević“ iz Brestovca za film po knjizi “Hajduci“. U kategoriji srednjih škola najbolji zapis uradila je Katarina Krkić iz Gimnazije u Ćupriji za trejler “Gavran“. Sa nagrađenim đacima na dodeli nagrada bio je pisac Branko Stevanović koji je pohvalio timski rad učenika.

Foto: R.Šegrt

Biblioteka "Jovan Popović"

- Uz podelu uloga mladi ljudi postepeno postaju pravi majstori svog zanata. Nove generacije sklone su novim tehologijama, ali u saradnji sa starijim mentorima oni su se uspešmno upustili u novi svet dramaturgije - primetio je Stevanović, koji je uz Mirjanu Nešić, Nenada Miladinskog bio član žirija za odabir najboljih trejlera. su činili.

EKIPA IZ „KLARE“

Biblioteka je pohvalila i članove sekcija „Svet umetnosti“ i “Majstori glume” iz kikindske OŠ „Feješ Klara“, koji pohađaju nastavu na srpskom i mađarskom jeziku, a autori su trejlera za knjigu “Dečaci Pavlove ulice“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)