LEPE VESTI ZA GRAĐANKE SMEDEREVA: Besplatan ultrazvuk dojki na Gradskom trgu

Novosti onlajn

15. 11. 2023. u 14:37

DANAS i sutra u centru Smedereva sve žene starosti od 20 do 45 godina moći će besplatno da urade ultrazvučni pregled dojki.

ЛЕПЕ ВЕСТИ ЗА ГРАЂАНКЕ СМЕДЕРЕВА: Бесплатан ултразвук дојки на Градском тргу

Foto: Shutterstock

Mobilni karavan „Budi hrabra” biće stacioniran od 12 do 18 sati na Gradskom trgu, a zainteresovane Smederevke mogu da se prijave pola sata pre početka pregleda, na licu mesta. U planu je da ovakav vid kontrole zdravlja bude omogućen za oko 50 žena.

Ultrazvučni pregledi dojke u Smederevu deo su kampanje prevencije raka dojke koju sprovodi Udruženje „Žena uz ženu”, koja odnedavno ima i lokalnu kancelariju u ovom gradu. Akciju pomaže grad Smederevo i kompanija PKC.

Organizatori pozivaju sve žene da 15. i 16. novembra iskoriste priliku za besplatan pregled dojki.

Udruženje „Žena uz ženu” osnovala je Ana Dornik, koja se i sama suočila sa borbom protiv raka dojke i dobitnica je nagrade za životno delo i izuzetan doprinos borbi sa ovom opakom bolešću za 2022. godinu. Ona je u junu u Smederevu predstavila svoju knjigu „Ti si ta”, svojevrsni priručnik za život. Udruženje se bavi edukacijom, prevencijom i podrškom obolelima od kancera dojke.

(Politika)

BONUS VIDEO: KOMUNIKOLOG MIKETIĆ U EPIZODI: Kako u minut i po reći mnogo toga, a u stvari ne reći ništa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)