IGRAMA I PESMAMA OBELEŽILI DVOGODIŠNJICU RADA: KUD „Stevan Sinđelić Vojska“ predstavio se novim koreografijama (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

20. 11. 2023. u 18:51

Pesmama i igrama iz svih krajeva Srbije članovi izvođačkog i dečijeg sastava KUD-a „Stevan Sinđelić Vojska“, sinoć je u selu Vojska obeležio dvogodišnjicu uspešnog rada.

ИГРАМА И ПЕСМАМА ОБЕЛЕЖИЛИ ДВОГОДИШЊИЦУ РАДА: КУД „Стеван Синђелић Војска“ представио се новим кореографијама (ФОТО)

Foto:Bojan Rakić

Domaćini, kao i gostujući ansambl KUD-a „Dimitrije Katić“ iz Crkvenca premijerno su izveli neke koreografije.

-Uz veliku radost želeli bismo da izrazimo duboku zahvalnost svim našim divnim članovima, našim pobratimima iz Crkvenca, posetiocima i saradnicima koji su doprineli da godišnji koncert KUD-a bude nezaboravan. Energija i predanost koje smo doživeli večeras inspiracija su za dalji rad i razvoj našeg kulturnog nasleđa – rekao je predsednik ansambla iz Vojske Jovica Šajatović.

Dečiji i izvođački ansambl KUD-a „Dimitrije Katić“ iz Crkvenca premijerno se predstavio igrama iz Niša i vlaškim igrama.

-Naš dečiji ansambl prvi put je izveo vlaške igre, a naš izvođački igre i pesme iz Gornje Resave. Mi funkcionišemo kao jedna velika porodica, združio nas je folklor i ljubav prema tradiciji koju svi mi negujemo u sebi. Nema ništa bez šajkače, jeleka i opanaka, gajim ljubav prema zavičaju stiču se uslovi i planiram da ostanem u selu, da nikad ne napustim svoju lepu Srbiju – kazao je Milan Petrović iz Vojske.

Pored folkloraca, u muzičkom delu programa pesmom su se predstavile Kristina i Milica Milić, dok je Ognjen Radovanović iz Crkvenca svirao na harmonici. Pažnju je privukao i skeč Zdravka Sretenovića „Zdravko i njegove ženturače“.

Program je završen dodelom zahvalnica i bogatom lutrijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)