PROJEKAT "NOVI ZLATIBOR": Gondolom do Pribojske banje

Никола Јанковић
Nikola Janković

28. 11. 2023. u 11:26

Opština Čajetina će početkom decembra predstaviti, kako je rečeno, novi koncept razvoja planinskog turizma, a za sada je poznato da će se najpre realizovati izgradnja dodatnih sadržaja na vrhu Tornik.

ПРОЈЕКАТ НОВИ ЗЛАТИБОР: Гондолом до Прибојске бање

N. Janković

Na odredištu „Gold gondole“ predviđena je izgradnja ugostiteljskog objekta, suvenirnice i dečijeg igrališta, a to je uvod u velike investicije koje će realizovati lokalna samouprava zajedno sa Vladom Srbije.

- Definisali smo lokaciju početne stanice kraka gondole ka vrhu Čigota, početak nove trase biće kod Ribničkog jezera, a protezaće se do vrha Čuker. U toku je izrada Studije izvidljivosti za ovu investiciju. Trenutno poslednja stanica „Gold gondole“ na Torniku, kako je planirano, biće i početna stanica nove gondole sa zatvorenim kabinama do Pribojske banje, u dužini od oko 14,7 kilometara, sa međustanicom u okolini manastira Uvac – rekla je Bojana Božanić, direktorke JP Gold gondola.

Uporedo sa velikim planovima, obavljaju se i redovni poslovi: završen je polugodišnji tehnički gondole koji podrazumeva podmazivanje koturnih baterija, vizuelne preglede celog stuba i varenih spojeva, kao i pregled komunikacionog sistema između stubova i stanica.

„Gold gondola“ će do zvaničnog početka zimske sezone raditi svakim danom osim ponedeljkom i utorkom, od 10 do 15 časova radnim danima, a vikendom od 9 do 16 časova.

N. Janković

- Gondola će ove zime obradovati posetioce i stazama za nordijsko skijanje, dnevnim žurkama, novim sadržajima na Torniku… – naglasili su u „Gold gondoli“ – Infrastrukturna unapređenja su korak ka stvaranju savremenog prostora koji će posetiocima pružiti nezaboravno iskustvo i obogatiti turističku ponudu regiona i republike. U saradnji sa talentovanim arhitektama, lokalnim zajednicama i stručnjacima različitih profila nastojimo da očuvamo autentičnost Zlatibora na način koji će odgovarati potrebama posetilaca iz celog sveta.

Ostale novine i projekat „Novog Zlatibora“ na najposećenijoj srpskoj planini biće obelodanjene početkom decembra, uz najavu zimske turističke sezone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo