ZA ŽENE ULTRAZVUK DOJKE, A MUŠKARCIMA PSA TEST: Besplatni pregledi u nedelju, 10. decembra u Domu zdravlja na Limanu u Novom Sadu

Lj.P.

09. 12. 2023. u 10:27

PRIDRUŽUJUĆI se akciji preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja, Dom zdracvlja "Novi Sad", na u objektu na Limanu 4, u nedelju, 10. decembra organizuje preglede od 8 do 14 časova.

ЗА ЖЕНЕ УЛТРАЗВУК ДОЈКЕ, А  МУШКАРЦИМА PSA ТЕСТ: Бесплатни прегледи у недељу, 10. децембра  у Дому здравља на Лиману у Новом Саду

Foto: D. Milovanović

Žene starije od 40 godina mogu uraditi ultrazvučni pregled dojke, a muškarci stariji od 49 godina uzorkovanje za PSA test kojim se može dijagnostifikovati rani stadijum karcinoma prostate Uzorkovanje za ovaj test radiće od 8 do 14 časova. Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku.

Akcija preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja organizuje se u oko 150 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti, što je i razlog organizovanja ove akcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)