OVI PROJEKTI ĆE SE RADITI U 2024. U VRŠCU: Gradski budžet predvideo uređenje zone „Sever“, asfaltiranje brojnih ulica...

21. 12. 2023. u 17:01

BUDžET Grada Vršca u 2024. godini iznosiće tri milijarde dinara, što je za nijansu više novca nego što su Vrščani imali na raspolaganju na početku ove godine.

ОВИ ПРОЈЕКТИ ЋЕ СЕ РАДИТИ У 2024. У ВРШЦУ: Градски буџет предвидео уређење зоне „Север“, асфалтирање бројних улица...

Foto: J.J.Baljak

Prema rečima gradonačelnice Dragane Mitrović, kreiran je tako da svim korisnicima obezbedi dovoljno sredstava za rad, a da, istovremeno, ne ugrozi planirane investicije.

Najznačajnije od njih su infrastrukturno opremanje nove industrijske zone „Sever“, za šta je opredeljeno blizu 44 miliona dinara, kao i izgradnja linije za mulj na prečistaču otpadnih voda. Ta investicija je vredna 343 miliona dinara, a Grad će izdvojiti 124 miliona.

Planirano je da se za izgradnju i rekonstrukciju ulica i puteva utroši 73 miliona dinara, a za tekuće održavanje saobraćajne infrastrukture 110 miliona dinara.

Kako je najavljeno, počeće i da se gradi kružni tok na najčudnijoj raskrsnici u gradu, na putu za Zrenjanin, konačno će biti završena i fiskulturna sala u selu Uljma, a kompletan krov zgrade NP „Sterija“ zamenjen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!