PŠENICA MANJE NEGO LANE: Poljoprivrednici Pomoravskog okruga uveliko vrše zimsku obradu zemljišta

Z. GLIGORIJEVIĆ

03. 01. 2024. u 14:48

Pšenica i drugi strni usevi su posejani. Pšenica je zasejana na mnogo manjim površinama nego ranijih godina zbog prošlogodišnje niske cene, kao i cena inputa koji se primenjuju tokom setve.

ПШЕНИЦА МАЊЕ НЕГО ЛАНЕ: Пољопривредници Поморавског округа увелико врше зимску обраду земљишта

Foto:Z.Gligorijević

- Setva pšenice je dosta kasnila zbog sušnohg perioda tokom septembra i oktobra prošle godine, pa je bilo nemoguće obraditi zemljište. Pored toga, dosta je kasnila i berba kukuruza, pa je setva pšenice u punom obimu počela tek novembra prošle godine. Ona je trenutno u fazi nicanja do jednog do dva lista – navodi Milanka Miladinović, savetodavac za ratarstvo Poljoprivredno savetodavne i stručne službe u Jagodini.

Foto:Z.Gligorijević

Ona dodaje da neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine ne pogoduju hlebnom žitu, jer bi trebalo da postoji snežni pokrivač koji bi štitio useve i od eventualnih nižih temperatura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima