NOVI PROSTOR BOLNICE NA MIŠELUKU: Na dnevnoj medicinskoj rehabilitaciji biće do 50 pacijenata

Z. GRUMIĆ

25. 01. 2024. u 18:08

DNEVNA bolnica za dijagnostiku i rehabilitaciju pacijenata sa mišićno-skeletnim oboljenjima, pri Klinici za medicinsku rehabilitaciju Kliničkog centra Vojvodine (KCV) u Novom Sadu, svečano je danas otvorena u prostorijama Bolnice na Mišeluku čime je nastavljeno popunjavanje prostornih kapaciteta bivše kovid bolnice.

НОВИ ПРОСТОР БОЛНИЦЕ НА МИШЕЛУКУ: На дневној медицинској рехабилитацији биће до 50 пацијената

Z. Grumić

U prisustvu medicinskog osoblja i pacijenata koji su bili podvrgnuti određenom dijagnostičkom tretmanu uz pomoć nedavno nabavljenih najsavremenijih aparata i opreme, direktorka KCV prof. dr Edita Stokić je brojnim novinarskim ekipama predstavila tu novu organizacionu jedinicu Klinike za medicinsku rehabilitaciju.

- U odgovarajućem prostoru, uz primenu najsavremenije opreme, nastojimo da našim pacijentima obezbedimo odgovarajuću, modernu terapiju – izjavila je profesorka Stokić naglasivši da ta dnevna bolnica ima i adekvatno edukovan kadar među kojima je i određen broj mladih lekara.

Ona je objasnila da je proteklih godina višestruko povećan broj pacijenata koji u KCV zahtevaju detaljnije praćenje kao i „multimodalni“ tretman pa se stoga ukazala potreba za povećanjem prostornih kapaciteta kao i za nabavkom opreme za pružanje usluga mnogobrojnim pacijentima sa hroničnim oboljenjima mišićno-skeletnog sistema.

Novi prostor i opremu Klinički centar je obezbedio zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, dodala je direktorka.

- Cilj nam je da se u relativno kratkom vremenskom periodu sprovede brža dijagnostika i rehabilitacioni tretman u jednom prostoru – istakla je profesorka Stokić i napomenula da u tom novom prostoru očekuju popunjenost od 50 pacijenata dnevno što je dvostruko više nego u dosadašnjem prostoru Klinike za medicinsku rehabilitaciju.

Inače, u proteklom periodu je KCV u prostoru nekadašnje Kovid bolnice na Mišeluku otvorio niz organizacionih jedinica poput Odseka za mentalno zdravlje u zajednici, Centra za palijativno zbrinjavanje i Dnevne bolnice klinike za urologiju.

A zbog rekonstrukcije objekata Kliničkog centra, u prostorije bolnice na Mišeluku su do sada preseljene Klinika za ORL i hirurgiju glave i vrata, Klinika za oftalmologiju, Centar za hemodijalizu klinike za nefrologiju i kliničku imunologiju. Uz to, pacijentima je u bolnici na Mišeluku dostupna i radiološka i laboratorijska dijagnostika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)