PETI MANDAT ZA GORANA CVETANOVIĆA: Odbornici Skupštine grada Leskovca izabrali gradonačelnika

Игор Митић
Igor Mitić

05. 02. 2024. u 18:19

Goran Cvetanović(SNS) peti put je dobio poverenje većine odbornika Skupštine grada Leskovca da obavlja dužnost gradonačelnika.

ПЕТИ МАНДАТ ЗА ГОРАНА ЦВЕТАНОВИЋА: Одборници Скупштине града Лесковца изабрали градоначелника

foto: I.Mitić

On je izabran glasovima 49, od 75 odbornika, lokalnog parlamenta. Sednici nije prisustvovalo pet odbornika GG „Za Leskovac zajedno“, dok su ostali odbornici, koji nisu uzeli učešće u glasanju, napustili salu nakon verifikacije odborničkih mandata.

Okosnicu buduće vlasti u Leskovcu činiće SNS i SPS. Cvetanović je poželeo, bez obzira na političke i koncepcijske razlike, jedinstvo koje će doneti bolji život svim Leskovčanima.

- Danas sam na početku novog mandata i izuzetna mi je čast i privilegija. Okrenuli smo novi list koji ćemo timski pisati. Ne biramo se samo biranja radi već da damo maksimalni doprinos razvoju grada i boljem životu sadašnjih, ali i generacija koje tek dolaze. Želja mi je da svojim radom ostavim trag koji će mi omogućiti da i kada više ne budem na funkciji, s ponosom i čiste savesti, mogu da prošetam svojim gradom i da komuniciram sa svima i kao prijatelj i kao sugrađanin – poručio je Cvetanović u obraćanju odbornicama tokom kojeg je detaljno govorio o dosadašnjim rezultatima rada kao i o planovima za buduće investicije.

Na njegov predlog za zamenika gradonačelnika je izabrana Lidija Dimitrijević(SNS), koja je i do sada obavljala ovu funkciju, kao i 11 članova leskovačkog Gradskog veća.

foto: I.Mitić

Koalicija okupljena oko SNS-a, sa 39 odbornika, ima apsolutnu većinu u leskovačkoj skupštini. U odborničkim klupama su i predstavnici ostalih šest listi koje su se nadmetale za glasove građana.

Koalicija SPS-a i JS osvojila je 10 mandata od kojih je pet pripalo SPS-u. Grupu građana, koju predvodi Aleksandar Rangelov, predstavlja devet odbornika.

Po pet mandata dobili su i kandidati sa liste koju su činili Narodni pokret Srbije i GG „Za Leskovac zajedno“. Tri mandata pripalo je koaliciji DS, Srce i SPP, a po dva listi „Nada“ odnosno koaliciji Zavetnika i Dveri.

Skupština grada Leskovca konstituisana je izborom Aleksandra Đurovića(SPS) za predsednika. Njegov zamenik biće Oliver Antanasijević(SNS). Za sekretara lokalnog parlamenta postavljen je Zoran Vukašinović, a za zamenika sekretara Vladimir Branković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo