OSAM MLADIH ŽIVOTA ZAUVEK NESTALO U PLAMENU: U Novom Sadu uz vence i cveće obeleženo 16 godina od tragedije u kafiću „Laundž“

Z. GRUMIĆ

17. 02. 2024. u 18:01

ISPRED spomen-ploče u Zmaj Jovinoj ulici u Novom Sadu, gde je pre 16 godina u požaru u kafiću „Laundž“ živote izgubilo osmoro mladih ljudi, vence i cveće danas su položili porodice nastradalih, rodbina i prijatelji a u ime Grada zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac.

ОСАМ МЛАДИХ ЖИВОТА ЗАУВЕК НЕСТАЛО У ПЛАМЕНУ: У Новом Саду уз венце и цвеће обележено 16 година од трагедије у кафићу „Лаунџ“

Z. Grumić

U vatrenoj stihiji, tokom noći 17. februara 2008. godine, poginuli su brat i sestra Miloš (19) i Mirjana (23) Pekić, Branka Saković (23) i Milena Kolundžić (23) svi iz Novog Sada, Boris Bjekić (23) iz Veternika, Dušica Kulaš (23)iz Valjeva, Marija Gavrančić (23) iz Kikinde i Vladan Dragović (23) iz Savinog Sela.

- Ovaj datum jedan je od najtragičnijih u novijoj istoriji Grada. Na današnji dan, porodice i prijatelji nastradalih evociraju najbolnije uspomene, kako bi skrenuli pažnju javnosti da se takva tragedija više nikad ne desi – navedeno je u saopštenju Grada Novog Sada.

Za izazivanje požara u "Laundžu" prvooptuženi Miloš Malešev iz Novog Sada osuđen je na 12 godina zatvora. Njemu je, na osnovu Zakona o amnestiji 2012. godine, kazna smanjena na devet godina.

Suvlasnici lokala Tamaš Kolar i Srđan Bovan osuđeni su na zatvorske kazne od po sedam godina dok je, zbog pomaganja u izazivanju požara, Bojan Kulačanin osuđen na dve godine zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)