SVAKI DAN PO DVA POŽARA: Čačanski vatrogasci od početka godine intervenisali 100 puta

V. ILIĆ

23. 02. 2024. u 05:00

PRIPADNICI Sektora za vanredne situacije od početka godine intervenisali su u gašenju oko 100 požara, od čega je čak 60 bilo na otvorenom.

СВАКИ ДАН ПО ДВА ПОЖАРА: Чачански ватрогасци од почетка године интервенисали 100 пута

Foto: V. Ilić

Posebno su učestali požari na livadama, jer su poljoprivrednici krenuli u čišćenje njiva i pripremu prolećnih radova, pa, umesto da prikupljeno granje i rastinje adekvatno odlože, oni ih pale zbog čega se često požari otmu kontroli.

- Svake godine imamo povećan broj požara na otvorenom prostoru. Komunalna policija Čačka, kao i komunalna inspekcija zajedno sa Sektorom za vanredne situacije redovno obilazi teren i upozorava stanovništvo na moguće posledice i štete - rekao je Bratislav Zečević, načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije grada Čačka.

Istakao je da nije mali broj sankcionisanih lica upravo zbog paljenja na otvorenom.

Kontejneri

JOŠ jedan problem koji se javlja jeste paljenje kontejnera kako na periferiji tako i u samom gradu.

- Gradsko komunalno preduzeće postavlja plastične kontejnere po gradu i sve češće dolazi do njihovog paljenja, nekih čak i namerno. Zajedno sa PU Čačka pokušavamo da sankcionišemo nesavesne pojedince - kazao je načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije.

- Samo Komunalna milicija tokom godine sankcioniše više od 20 osoba koje spaljuju strnjiku, travu ili granje pored svojih imanja. Kazne za fizička lica kreću se od 10.000 dinara pa naviše, dok za pravna lica to iznosi od 300.000 do milion dinara. Kada posmatramo situaciju na terenu, mislim da su kazne male, pogotovo za fizička lica, ali ne možemo se ni ljutiti na narod, jer lokalne samouprave moraju da im izađu u susret, i da reši pitanje tog otpada - kazao je Zečević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!